Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Не в кожного собаки стільки бліх, як у «Блохи» — «Золотих м’ячів»…

Навіть Кріштіану Роналду йому тепер заздрить...

Фото francefootball.fr.

Не в кожного собаки стільки бліх, як у «Блохи» — «Золотих м’ячів»…

На тлі досягнень аргентинця Ліонеля Мессі вже потроху тьмяніють Еверест, Кіліманджаро та Монблан…

Футболіст Ліонель Мессі виграв «Золотий м’яч-2019» і здобув рекордну — шосту — таку нагороду у своїй кар’єрі. Раніше вона вже підкорювалася йому в 2009, 2010, 2011, 2012 та 2015–му. Ще жодному гравцю в історії футболу не вдавалося зібрати таку вражальну колекцію найпрестижніших індивідуальних нагород (адже у 32–літнього аргентинця ще й шість «Золотих бутсів»!).

Тепер у гравця «Барселони» на один «Золотий м’яч» більше, ніж у його одвічного суперника, 34–річного португальця Кріштіану Роналду, який нині виступає за «Ювентус».

Цьогоріч Роналду теж увійшов до трійки найкращих, набравши в голосуванні 476 балів (хоча «бронза» цього максималіста точно не потішила!).

Значно реальнішу ж конкуренцію Мессі склав 28–літній нідерландський захисник «Ліверпуля» Вірджил ван Дейк, який відстав від аргентинця на якихось сім балів (679 — проти 686)! 

Наша довідка.

Ліонель Мессі народився в Аргентині 24 червня 1987 року. Проте вже у 13-річному віці на юного таланта звернули увагу скаути каталонської «Барселони». «Синьо-гранатові» не лише оплатили переїзд до Європи багатодітної сім’ї Мессі, а й погодилися взяти на себе дороговартісне лікування, якого тоді потребував Ліонель (у його організмі бракувало гормону росту – тож маленький футбольний геній був у буквальному розумінні надто мініатюрним). Терапія дала результат – хлопчисько згодом таки витягнувся до 170 см, хоча так і не позбувся прізвиська «Блоха».

В організмі Мессі бракувало гормону росту – тож маленький футбольний геній був у буквальному розумінні надто мініатюрним.

Натомість він уже протягом багатьох років не втомлюється казати рідному клубу та його вболівальникам «Дякую!» своєю грою. З «Барсою» він здобув силу-силенну трофеїв, а також установив цілу низку вражальних індивідуальних рекордів.

Єдине, чого досі не вдалося зробити Ліонелю Мессі – виграти зі збірною Аргентини Чемпіонат світу чи Кубок Америки. Попри те, що він давно є кращим бомбардиром «альбіселесте» всіх часів (70 голів!), такого божевільного впливу на командний результат національної команди, як колись Дієго Марадона, він таки не має…

До речі, серед численних татуювань Мессі вирізняється одне – найперше і ну ду-у-же особливе. На спині у нього – портрет бабусі Селії, яка вже давно відійшла в кращі світи. Саме вона колись привела маленького Лео у футбольну секцію, а згодом всіляко відстоювала на родинній раді його право копати м’яча…

Telegram Channel