Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Повернутися  до купівлі російського газу — то і є справжня капітуляція»

«Газпром» хоче знову нами керувати.

Фото vkurse.ua.

«Повернутися до купівлі російського газу — то і є справжня капітуляція»

Це все одно, що пустити в Україну найбільш боєздатні війська Путіна, а саме російський «Газпром»

Таку заяву зробив народний депутат із «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко. Він повідомив, що фракція оскаржила в СБУ дії міністра енергетики Олексія Оржеля (урядовець заявив про ймовірність, що Київ знову купуватиме газ у Росії напряму. — Ред.). Депутати вважають, що в діях посадовця є ознаки злочину проти держави. Політик додав, що, по суті, Зеленський через свого міністра здає національні інтереси країни.

За словами колеги Олексія Гончаренка Іванни Климпуш–Цинцадзе, сьогодні Україна працює з 18 різними постачальниками газу не з Росії, і Київ довів, що «ми спроможні взаємодіяти за європейськими правилами з європейськими компаніями».

Відтак депутатка наголосила, що фракція «Європейська солідарність» готує проєкт постанови, який унеможливить повернення до прямих поставок газу з Російської Федерації.

За словами колеги Олексія Гончаренка Іванни Климпуш–Цинцадзе, сьогодні Україна працює з 18 різними постачальниками газу не з Росії, і Київ довів, що «ми спроможні взаємодіяти за європейськими правилами з європейськими компаніями». 

Коментарі

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України:

«Пішов уже п’ятий рік, коли наша держава не купує газу в Росії. Ми цілком задоволені постачанням його з Європи. І зараз немає навіть мінімальної потреби знову брати газ у Росії. Жодного куба! Повернути цю зброю до рук Путіна — це і є справжня капітуляція».

Сергій ТАРАН, політолог:

«Спеціально для Оржеля і решти Зе–команди: Путін так легко перемелює Білорусь у питанні створення єдиної держави саме через так звану внутрішню «низьку ціну» на російські газ і нафту, якої з фанфарами і медіабоями Лукашенко щороку «добивався» від Путіна. У результаті Білорусь зараз не може злізти з «газової голки». Перехід на постачання енергоносіїв із інших країн загрожує цій країні економічною катастрофою. І вона платить за «низьку ціну» втратою власної держави.

Маніакальне бажання Оржеля купувати газ напряму в Росії має стати предметом інтересу не економістів, а спецслужб, які мають з’ясувати справжню мотивацію недалекоглядних дій міністра».

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel