Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Влада хоче принизити  і підірвати довіру до учасників війни. Не даймо!»

Разом нас багато — і нас не подолати!

Фото eurosolidarity.org.

«Влада хоче принизити і підірвати довіру до учасників війни. Не даймо!»

П’ятий Президент України Петро Порошенко на форумі «Солідарної молоді» заявив, що армія, яка у 2014—2019 роках захищала Україну, зараз сама потребує захисту

«За ґрати кидають кіборгів, добровольців, волонтерів, — констатував він. — Спочатку вони (представники правоохоронних органів. — Ред.) отримують незаконні інструкції з Офісу Президента, а потім у незаконний спосіб їх реалізують. Нам не байдужа доля нашої країни, і ми не допустимо такої поведінки влади», — застеріг лідер «Європейської солідарності».

«Зараз нашого захисту потребує армія. Я наголошую: лише Збройні сили України — а не якісь папірці меморандумів — є гарантом суверенітету та територіальної цілісності України. З 2014–го по 2019 рік армія захищала українську землю. Зараз вона сама потребує захисту. Ми маємо вберегти наших героїв, генералів, офіцерів, солдатів — щоб їх не викреслили з історії», — закликав Петро Порошенко.

Ми маємо вберегти наших героїв, генералів, офіцерів, солдатів — щоб їх не викреслили з історії.

Він, зокрема, звернув увагу на ситуацію із кримінальним переслідуванням «кіборга», бойового генерала Дмитра Марченка, якого публічно підтримують і готові взяти на поруки справжні герої АТО, повні кавалери найвищих бойових орденів. Але суспільству активно нав’язується інший образ учасників війни проти російської агресії, їх намагаються принизити, підірвати довіру до армії. І це надзвичайно небезпечно, переконаний Порошенко.

До речі

Апеляційний суд Києва залишив у сізо генерал–майора Збройних сил України Дмитра Марченка, зменшивши суму застави із 76 до 20 мільйонів гривень. Але і ці кошти є непідйомними для «кіборга» та його побратимів. Підтримати Марченка і поручитись за нього прийшов на суд Герой України, легендарний захисник Савур–Могили волинянин Ігор Гордійчук, про якого неодноразово розповідала наша газета. Справу проти бойового генерала (Марченко нібито винен у закупівлі неякісних бронежилетів. — Ред.) Гордійчук називає політичною та замовленою силами проросійського реваншу: «Кожен із нас може бути наступним. Будь–хто може бути наступним. Портнов (соратник Януковича, який при Зеленському має великий вплив на правоохоронну систему в Україні, зокрема на ДБР. — Ред.) чи решта КДБшних терористичних сил на кого пальцем вкажуть, той і буде винним. Підкинуть зброю, боєприпаси, наркотики», — заявив Ігор Гордійчук.

Коментар

Ольга КИРИЛЮК, волонтер:

«На першому суді слідчий ДБР назвав військових, які прийшли підтримати Марченка, ушльопками!!! Саме так вони думають про ветеранів, у тому числі й про Гордійчука… І так мені соромно перед ним за весь цей ..здець, до якого летить країна. За те, що замість вдячності від свого народу і своєї країни він тепер змушений бігати по судах і слухати, як військових обзивають ушльопками! Соромно. До сліз прямо».

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel