Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Першокласники — військові кухарі, другокласники — госпітальєри… (Фото, відео)

Нацгвардійці ліцею – гарніші, ніж аваковські!

Олександр ПІЛЮК

Першокласники — військові кухарі, другокласники — госпітальєри… (Фото, відео)

З одного боку, це був грандіозний парад, який мав показати всю силу і міць українського війська, а з іншого — тепле, сімейне свято, в яке діти та дорослі вклали багато праці та любові

Про те, що Купичівський ліцей Турійського району — особливий навчальний заклад, знає вже вся країна. Про нього не раз писали та знімали сюжети місцеві та всеукраїнські ЗМІ. Свого часу тутешні педагоги перетворили традиційні шкільні коридори на «розумний» простір, здобувати знання в якому весело та цікаво.

Тут надзвичайно насичена програма позакласних занять, активно впроваджується інклюзивна освіта. Серед численних проєктів та ініціатив ліцею — традиційний огляд–конкурс строю і пісні.

У купичівському «війську» вже давно гендерна рівність.
У купичівському «війську» вже давно гендерна рівність.

Щороку до Дня Збройних сил України учні закладу перевтілюються у солдатів та офіцерів і марширують перед батьками, вчителями, а головне, перед своїми захисниками: ветеранами російсько–української війни. Найменші — військові кухарі та медики, старшокласники представляють більш грізні роди військ.

Виявилося, що в нас є чимало сучасних пісень про захисників, а українські «Офіцери» звучать значно яскравіше, ніж затертий хіт Газманова.

Форму дітям пошили своїми силами: звертались по допомогу до військкоматів, шукали тканину на секонд–хендах, приносили з дому. Про це розповів директор закладу Олександр Гончарук. Він каже, що цей парад учителі влаштовують не для глядачів, а для учнів.

— Сподіваємося, коли ці діти виростуть, вони будуть справжніми патріотами, здатними захистити свою землю.

За кілька хвилин до заходу учасники параду зізналися нам, що трохи хвилюються, хоча і репетицій було достатньо. Учениця 7-го класу Ангеліна переймалася, якби не осоромитися перед батьками та атовцями. А п’ятикласник Ярослав продекламував нам свою речівку: «Прикордонник стоїть на посту у зеленім яскравім береті…».

Даремно діти хвилювалися: свято вдалося. Це доводили щасливі і розчулені обличчя глядачів. Виявилося, що в нас є чимало сучасних пісень про захисників, а українські «Офіцери» звучать значно яскравіше, ніж затертий хіт Газманова.

Всі учасники конкурсу перемогли у різних категоріях, усі отримали нагороди й солодощі від «головнокомандувача» — директора школи. За «відмінний результат» журі відзначило «бійців» четвертого, сьомого та восьмого класів.

Леонід ОЛІЙНИК.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel