Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У ківерцівських панянок повні скрині хусток

Справжня українська красуня Наталя Новосад.

Фото з фейсбук-сторінки Наталії Новосад.

У ківерцівських панянок повні скрині хусток

7 грудня відзначали Всесвітній день української хустки. Його ініціювала група громадських діячів, акторів та успішних людей. У мережі запустили цілий флешмоб #зроби фото з хусткою, в рамках якого жінки викладають в інтернет-спільноті свої світлини в барвистих головних уборах

До акції активно долучаються і мешканці Ківерцівщини. Зокрема, колектив Центру надання адміністративних послуг Цуманської селищної ради вбрався у давні національні аксесуари своїх бабусь. А ще закликали мешканців громади «дістати із самого низу полиці даровану рідною людиною хустку та сфотографуватися в ній. Адже такий подарунок, сподіваємося, є чи не в кожної дівчини або жінки. Він — духовна цінність, оберіг, дорога до болю, пам’ять. Та ще й до лиця нашим україночкам. Тож запинайте хустки і будьте красивими», — звернулися працівниці місцевого ЦНАПу до землячок.

Хустка до лиця кожній жінці.

На заклик ініціаторів ідеї красуні району ставали частиною всеукраїнського флешмобу, як от наша читачка з Борохова, багатодітна мама Наталя Новосад. У білій квітчастій хустині жінка сама зачаровується красою українського вбрання і вже отримала кілька десятків захоплених відгуків від друзів та знайомих.

Головні убори бабусь і нині в моді.
Головні убори бабусь і нині в моді.

 

Не стояли осторонь цікавого дійства і педагоги та учні Хорлупівської школи. У рамках всеукраїнського флешмобу дівчатка дефілювали в різнобарвних хустках. Їхні чарівні наставниці розповідали про національний головний убір як про давній український оберіг. А ще школярі дізналися про старовинні традиції, адже хустка є символом любові, вірності, прощання, скорботи і ритуальним аксесуаром.

Тож мешканці Ківерцівщини не лише завойовували лайки і прихильні коментарі у соціальних мережах, а й здійснювали важливу соціальну місію: інформували про автентичні головні убори як модний аксесуар, що претендує стати світовим трендом. А ще, як засвідчив флешмоб, хустка до лиця кожній жінці і лише підкреслює багатовікову красу українок.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel