Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Маємо брати приклад із поляків?

Nazar

Маємо брати приклад із поляків?

Земельна реформа за Бугом вважається однією з найуспішніших серед країн колишнього соцтабору

Можливість купувати та продавати землю наші сусіди отримали у 1998 році, хоча і з деякими обмеженнями.

Зараз у приватній власності в Польщі перебуває 81% сільськогосподарських ділянок. За всіма операціями на цьому ринку стежить державне Польське агентство сільськогосподарської нерухомості (ANR), яке користується правом першості на купівлю землі, а, крім цього, воно може не допустити підписання угоди на продаж.

З квітня 2016 року у Польщі обмежили продаж сільськогосподарських земель. Їх може купити тільки держава, релігійні об’єднання і фермери. Той, хто бажає придбати її, повинен володіти не тільки сільськогосподарськими навичками, а й бути власником сільгоспугідь площею до 300 гектарів і проживати в цій місцевості.

Максимальна площа володіння землею в Польщі на 1 особу становить 500 га.

При цьому щонайменше 10 років покупець зобов’язується вести на цій землі господарську діяльність, і без дозволу суду не може її ані продавати, ані здавати в оренду. Ці обмеження не стосуються присадибних ділянок площею до 30 соток.

Стосовно іноземців, то перш ніж купити угіддя, вони мають прожити в Польщі не менш як 5 років або перебувати у шлюбі з громадянином чи громадянкою цієї країни.

Максимальна площа володіння землею за Бугом на 1 особу становить 500 га.

До вашої уваги інфографіка видання «Слово і діло» про те, як відбувалася реформа у країнах, які колись входили до так званого соцтабору.

 

 

 

Слава ДІЛО, slovoidilo.ua


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel