Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Якутський шаман знову йде до Кремля виганяти Путіна

У Кремлі про шамана кажуть, що він «несповна розуму», а в цивілізованому світі таким вважають Путіна.

tsn.ua

Якутський шаман знову йде до Кремля виганяти Путіна

Тепер у дорогу він узяв із собою двох людей і чотирьох собак

Олександр Габишев, який ішов на Москву виганяти із Кремля президента Росії Володимира Путіна, відновив свій похід. Про це заявив координатор правозахисної організації Олексій Прянишников. За його словами, Габишеву до теперішнього часу не висунуто звинувачення, а запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд йому не продовжували.

На кордоні Бурятії та Іркутської області шамана затримали і звинуватили в публічних закликах до екстремістської діяльності.

Як повідомлялося, шаман Олександр Габишев пішки вирушив з Якутії до Москви навесні цього року. «Бог вказав на шлях. Ось Путін — ворог твій. Вижени його», — говорив про мету походу сам Габишев в одному з інтерв’ю.

18 вересня на кордоні Бурятії та Іркутської області шамана затримали і звинуватили в публічних закликах до екстремістської діяльності. Його змусили підписати згоду на обстеження у психдиспансері. 3 жовтня російська експертиза визнала якутського шамана неосудним. Однак правозахисники хочуть провести власну експертизу.

Ну ясно, якщо ти в Росії виступаєш проти Путіна, то вибір невеликий — або сядеш у тюрму, або вб’ють, або оголосять «психом».

Василь КІТ.

Telegram Channel