Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Острозька академія потрапила  до Книги рекордів Гіннесса

Острозька академія.

Район.Острог

Острозька академія потрапила до Книги рекордів Гіннесса

Національний університет вдруге встановив світовий рекорд

Острозька академія отримала офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннесса, який підтверджує здобуття номінації «Найбільша лекція з археології» — у ній взяли участь 299 осіб. Рекорд приурочений до 25–річчя відродження Національного університету «Острозька академія». Тема лекції — «Середньовічний Острог, відкритий археологами».

Ідея встановлення рекорду Гіннесса належить ректору Національного університету «Остро­зька академія» Ігорю Пасічнику.

Участь у встановленні рекорду взяли: лектор, науковець, автор низки публікацій на історичну тематику, професійний археолог Богдан Прищепа, свідки події — археологи–науковці з Рівненщини — керівник відділу історико–культурного заповідника міста Дубна Юрій Пшеничний та завідувач відділу археології та давньої історії Рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Войтюк.

Ідея встановлення рекорду Гіннесса належить ректору Національного університету «Остро­зька академія» Ігорю Пасічнику. Це вже другий рекорд цього навчального закладу. Нагадаємо, що у 2014 році Острозька академія отримала свій перший статус рекордсмена, ставши єдиним українським університетом, який потрапив до книги рекордів Гіннесса у номінації «Найдовший марафон читання», присвячений 200–річчю від дня народження Тараса Шевченка.

Класно: і рекорд встановили, і знаннями збагатились, і прорекламували університет!

Telegram Channel