Сир із лляною олією – ​ліки від раку - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 24.52 € 26.49
Сир із лляною олією – ​ліки від раку

Дієта Джоани Будвич нам не чужа: колись олія з льону та кисломолочний сир на столі були у кожній поліській хаті.

i.ytimg.com

Сир із лляною олією – ​ліки від раку

У цьому була переконана фармацевт, хімік і натуропат Джоана Будвиг із Німеччини. Вона також вивчала медицину, зокрема досліджувала методи боротьби з онкопатологіями, і розробила спеціальну протиракову дієту, яка не втрачає популярності упродовж багатьох десятиліть

Перевірила свій винахід на собі й прожила 95 літ

«Без жирних кислот ферменти, що забезпечують засвоєння кисню в дихальній системі, не функціонують. Дефіцит жирних кислот підриває життєві функції організму», — ​стверджувала Джоана Будвиг ще в 1959 році. Вона зазначала, що вживання продуктів із вмістом знежирених або гідрогенізованих олій/жирів призводить до серйозних захворювань. Дослідниця витратила кілька років для поглибленого вивчення крові хворих на рак і виявила, що в них завжди знижений вміст фосфоліпідів і ліпопротеїнів. Ще одним відкриттям стало те, що в крові здорових людей рівень вмісту жирних кислот, класу Омега 3, набагато вищий, ніж у недужих.

За результатами цих досліджень доктор Будвиг почала експериментальним шляхом підбирати дієту для онкохворих. І врешті-решт вона зупинилася на суміші сиру і органічної лляної олії, яка містить більше, ніж інші, жирних кислота Омега 3, легко засвоюється і не викликає алергій. Перевіряла свій винахід Джоана Будвиг спочатку на собі, на друзях і знайомих. На свій подив, вона виявила, що вже через три місяці при застосуванні такої дієти у хворих на рак наставало поліпшення.

Згодом дослідниця пересвідчилася, що споживання сирно-олійної суміші ефективне і при багатьох інших хронічних захворюваннях: інфаркті міокарда, атеросклерозі, аутоімунних порушеннях, дисфункції печінки, артриті, при лікуванні виразкової хвороби, шкірних екзем, при вікових деградаційних недугах.

Найпереконливішим доказом цього є сама Джоана Будвиг, яка народилася у вересні 1908-го і померла в травні 2003 року. З моменту винаходу дієти жінка харчувалася тільки згідно з її вимогами, що в результаті допомогло їй прожити 95 літ і працювати до кінця своїх днів. Вона писала книги, виступала з лекціями, продовжувала наукову діяльність і не відчувала тягаря віку.

Втім дослідження Джоани Будвиг не всі сприймали всерйоз. Її наукові погляди і уявлення протягом усього життя піддавалися критиці, узгоджено замовчувалися офіційною медициною. Можливо, це було пов’язано зі спільними комерційними інтересами фармакологічної і харчової індустрій, для яких головне — ​надприбутки, а не здоров’я.

Меню від Джоани Будвиг

Розпочинати день дослідниця рекомендувала зі склянки розбавленого водою розсолу квашеної капусти, що позитивно впливає на шлунково-кишкову флору. Капуста стимулює секрецію шлункових соків, очищає кишечник від гнильних бактерій і, таким чином, зміцнює імунну систему.

Каву необхідно замінити зеленим чаєм або чаєм із трав. Крім цього бажано регулярно пити зелені коктейлі з листових салатів, кропу, петрушки, сезонних овочів.

Практично всім для збереження нормального здоров’я новаторка рекомендувала щоденно вживати 150 грамів натурального кисломолочного сиру з 4 грамами (2 столовими ложками) олії з льону. Наприклад, вранці Будвиг радила приготувати цю масу так: змішати лляну олію високої якості (холодного пресування) з домашнім сиром і 1 столовою ложкою молока, додати 1 столову ложку меду, трохи подрібнених сезонних фруктів, горіхів, насіння льону, спецій (кориці, кардамону тощо). Виходить смачний, поживний і корисний сніданок. Така сирна маса багата всіма необхідними речовинами, які оздоровлюють клітини тіла, дають енергію. Крім того, організм отримує з льону рослинні гормони, які володіють антиоксидантним ефектом.

На свій подив, вона виявила, що вже через три місяці при застосуванні такої дієти у хворих на рак наставало поліпшення. 

Для онкохворих Джоана Будвиг використовувала суміш без додаткових складників, потрібно було брати більше олії з льону (3 столові ложки) і менше сиру — ​100 грамів. До речі, олія, щоб не втратити корисних властивостей, може зберігатися 8 місяців у закупореній пляшці й не більше місяця у відкритій.

Сир повинен бути свіжим, краще теплим, жирністю до 2%.

При використанні цієї дієти виключіть із раціону сметану, вершкове масло, смалець. Допускається вживання лише якісної олії, наприклад у салатах.

Але особливо Джоана Будвиг наголошувала на недопустимості застосування так званих «поганих» жирів, зокрема виготовлених методом гідрогенізації. Наприклад, маргарину, дуже небезпечного продукту для людей з онкологічними ризиками, та будь-яких рафінованих олій. На жаль, шкідливі транс-жири сьогодні дуже широко застосовуються у виробництві кондитерських виробів. Застерігала Будвиг і щодо використання рафінованого цукру, споживання білого хліба, ковбас, жирних сортів м’яса, смажених і консервованих продуктів.

В обідній час рекомендувала їсти більше салатів із сирих овочів, а також страви з низьким вмістом вуглеводів, наприклад, просо, гречку, коричневий рис, печену картоплю. Вечеря повинна бути легкою, легкозасвоюваною. Найкраще — ​відварена або запечена риба. Можна випити трохи вина, що сприяє розслабленню.

Здавалося б, нічого надзвичайного. Але суть у тому, що ненасичені жирні кислоти та природні антиоксиданти підтримують здоровий баланс наших клітин, а також відновлюють та захищають їх від пошкоджень. Простіше кажучи: жирні кислоти відновлюють структуру, активують клітинне дихання і покращують метаболізм клітини.

Оксана КРАВЧЕНКО.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.