Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Збулася мрія  незрячого музиканта

«Скрипка грає, серце крає...».

kazatin.com

Збулася мрія незрячого музиканта

Близько 140 тисяч гривень зібрали вінничани на нову скрипку для Валерія Сьоміна

Цього чоловіка знають чимало містян. Його часто бачать на вулицях Вінниці, слухають скрипку, що зачаровує. Валерій Сьомін родом із Козятина, але кілька разів на тиждень приїздить до обласного центру, щоб зіграти для перехожих улюблені мелодії. Тут знайшов поціновувачів свого таланту. Тішить музикою слухачів, а водночас і власне серце співом старенької скрипки, подарованої йому ще в дитинстві батьком. Інструменту 90 літ, випущений він ще у 20–х роках минулого століття, але й досі служить музиканту, хоча, звісно, звук уже має не такий чистий.

Серед прихильників його таланту — і власниця квіткового магазину Вікторія Воробей. Вінничанка тривалий час спостерігала за паном Валерієм.

За зібрані кошти куплять скрипку. Ще й лишиться на побутові потреби незрячого музиканта. Частина з них піде на діагностику зору.

— Він талановита і прекрасна людина з величезним серцем і щирою душею — розповідала квітникарка місцевій журналістці Вікторії Микитюк, яка й повідала цю історію, — інтелігентний, добрий і скромний. Ніяковіє, як дитина, коли мова заходить про його хист. А я хочу про нього говорити щоразу, коли бачу його. Хочу, аби про нього дізналося ще більше людей, щоб був стимул приїжджати частіше, бо це його надихає.

Якось музикант обмовився, що мріє про нову скрипку, але, мовляв, купити її нереально. Пенсію ж має невеличку. Вікторія Воробей вирішила допомогти панові Валерію. Адже мрії повинні збуватися! Вона розповіла про талановитого скрипаля в соцмережах. І люди відгукнулися на прохання допомогти придбати новий інструмент для вуличного музики. За добу вдалося зробити, здавалося б, неможливе — зібрати майже 140 тисяч гривень. За ці кошти куплять скрипку. Ще й лишиться на побутові потреби незрячого музиканта. Частина з них піде на діагностику зору. Ну хіба не різдвяна історія?

За матеріалами vezha.vn.ua, vinnitsa.info, golos.com.ua.

Telegram Channel