Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Лимони – для здоров’я та краси

Фото tvnet.lv.

Лимони – для здоров’я та краси

Ці цитрусові не тільки зміцнюють імунітет чи допомагають долати застуду. Їх використання іноді є доволі несподіваним, але не менш ефективним

Декілька крапель лимонного соку, нанесених на скроні, допоможуть від мігрені.

Від простуди пийте теплий напій з лимонним соком та медом. А для полоскання горла потрібно змішати сік половини лимона, чайну ложку солі і пів склянки теплої води.

Масаж долькою лимона зніме втому в ногах, зменшить набряк.

Подразнення і біль від укусу комах зникнуть, якщо ви змажете уражене місце лимонним соком.

Цитрус допомагає виводити токсини з організму, бадьорить та зміцнює імунітет — починайте день зі склянки теплої води з лимонним соком.

При фізичних навантаженнях, тренуваннях пийте холодну воду з додаванням лимонного соку і дрібки солі.

Аби висвітлити шкіру, на якій з’явилися пігментні плями чи ластовиння, протирайте її щодня лимонним соком.

Якщо на шкірі раз у раз з’являються прищі, то щоденне нанесення на неї лимонного соку допоможе вирішити проблему.

При фізичних навантаженнях, тренуваннях пийте холодну воду з додаванням лимонного соку і дрібки солі.

Від лупи (себореї) ополіскуйте голову відваром: шкірки 5 лимонів і 1,5 л води проваріть протягом 20 хвилин. Або зробіть маску: змішайте 2 жовтки, сік половини лимона, 5 ст. ложок реп’яхової (оливкової або касторової) олії, нанесіть на шкіру голови на 40 хвилин (можна й без яєць, але тоді залишити слід на 2 години). Змийте шампунем.

Для пом’якшення шкіри — половинкою лимона, присипаною содою, потерти лікті, коліна і п’яти. Після цього добре промити, витерти і змастити живильним кремом. Раніше це робили на ніч, на ноги після цього одягали м’які шкарпетки.

Лимонна цедра з успіхом замінює тонік для жирної шкіри.

Ще можна приготувати скраб для тіла: пів склянки цукру, натерту цедру одного лимона змішати з оливковою олією до стану сметани. В душі нанести його на чисте мокре тіло, помасажувати (можна спеціальною рукавичкою або щіткою) і змити. Контрастна температура води тільки підсилить омолоджувальну дію цього домашнього косметичного засобу.

Telegram Channel