Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Зима у березні погойдається на гойдалці та й утече. Прогноз волинського синоптика

Володимир Деркач: "Щиро ділюся із читачами улюблених газет інформацією, яка може згодитися у праці та відпочинку".

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА.

Зима у березні погойдається на гойдалці та й утече. Прогноз волинського синоптика

Народний синоптик Володимир Деркач (на фото) із Каменя-Каширського намалював читачам «Волині» погодну картину двох наступних місяців

Чоловік щороку намагається вдосконалити свій прогноз. Тому щоразу ретельніше приглядається до сигналів природи в особливий різдвяний період — від 25 грудня по 7 січня. Кожен день цього відрізку відповідає за певний місяць року, тому пан Володимир не може гаяти ні хвилини, та й зізнається, що йому ця справа до душі:

— Торкаючись до таємниць природи, отримую велике задоволення від можливості заглянути в майбутнє. Щиро ділюся із читачами улюблених газет інформацією, яка може згодитися у праці та відпочинку. Розумію відповідальність за цей прогноз перед людьми, які йому довіряють. Тому наполегливо працюю, щоб він був якомога якіснішим.

Розумію відповідальність за цей прогноз перед людьми. Тому наполегливо працюю, щоб він був якомога якіснішим.

Лютий

Перша десятиденка місяця спочатку лякатиме невеликими морозами, а далі добряче потепліє, прийде відлига, хоч і на короткий час, а під кінець температура знизиться. Один–два дні початку другої декади будуть прохолодніші, далі ж — знову нетипова для лютого погода: пануватиме швидше весна, а не зима. Останній відрізок місяця буде прохолодніший, лише кілька теплих днів у середині декади, а так зима ще нагадає про себе наостанок.

Березень

Початок весни — класичний. Невеликі опади інколи переростатимуть у сильні. Із середини до кінця декади буде вітряно. Температура під час цього періоду коливатиметься: вночі — мінус, удень здебільшого — плюс, хоча ймовірність денних морозів також висока. У другій декаді буде менше опадів. На початку збережуться «гойдалки» температури, а далі суттєво потепліє. Останній відрізок березня також не розчарує: трохи похолодає, але опадів буде мало — зима відступить.

Погода від народного синоптика на весь рік — у наступних номерах «Волині».

Леонід ОЛІЙНИК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel