Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Нардеп Олексій Гончаренко:  «Порошенко нам завжди допомагав у ПАРЄ, Зеленський так не може»

Аби підкреслити, що «спілкування з російськими делегатами токсичне», Олексій Гончаренко одягав у сесійній залі ПАРЄ гумові рукавиці.

Фото nv.ua.

Нардеп Олексій Гончаренко: «Порошенко нам завжди допомагав у ПАРЄ, Зеленський так не може»

«Проблема України сьогодні — в центральній владі в Києві. Бо коли ця влада хоче домовитися з Росією будь–якою ціною і про це говорить відкрито, то скажіть мені, чому європейці мають бути «святіші від Папи Римського»?»

Коли аргументи і зусилля української делегації в ПАРЄ вже не давали позитивного результату, делегація попереднього скликання завжди апелювала до п’ятого Президента України Петра Порошенка, і він на своєму рівні вирішував питання. На сьогодні делегація дев’ятого скликання неодноразово потребувала допомоги Президента, але Зеленський її надати не може.

Про це заявив народний депутат із фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко в коментарі журналістам.

Наша делегація попросила зустрічі у Зеленського, але вона так і не відбулася. І ми залишилися з проросійськими лобістами сам на сам.

«Проблема України сьогодні — в центральній владі в Києві. Бо коли ця влада хоче домовитися з Росією будь–якою ціною і про це говорить відкрито, то скажіть мені, чому європейці мають бути «святіші від Папи Римського»? Якщо Україна так хоче домовитися з росіянами, то європейці  — тим більше. Ніхто не буде більше за нас хвилюватися за Україну. Але, на жаль, такими своїми діями і заявами ми даємо пас всьому світові, аби вони теж домовлялися з Російською Федерацією. Що вони і роблять», — наголосив політик.

Народний депутат зауважив, що є питання, які може вирішити лише Президент країни, маючи авторитет і повагу інших лідерів світу. Українській делегації сьогодні немає в кого отримати таку підтримку.

«Хочу нагадати, як Російську Федерацію в червні минулого року повернули в ПАРЄ. Це була далеко не перша спроба росіян. Але попередня українська делегація у подібній ситуації завжди йшла до Президента Порошенка і казала йому, що вичерпала свої можливості і тепер потрібне його втручання, адже ситуація критична. І він телефонував Оланду, Меркель, Макрону і працював, аби зупинити такі дії.

На жаль, у червні минулого року, коли ситуація знову повторилася, йти нам не було до кого. Наша делегація попросила зустрічі у Зеленського, але вона так і не відбулася. І ми залишилися з проросійськими лобістами сам на сам. Звичайно, наша делегація не могла зупинити той крок. Це відбувається, на жаль, і зараз», — підкреслив політик.

Василь КІТ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel