Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Колір шкаралупи яйця на смак не впливає

Волинь-нова

Колір шкаралупи яйця на смак не впливає

У магазинах сьогодні чималий вибір яєць. Білі, жовті, дрібні, крупні — ​спробуй вибери. Єдиний спосіб не помилитися — ​озброїтися інформацією про те, що має значення при купівлі, а що — ​ні

Колір — ​це лише естетика. Один із міфів — ​коричневі яйця смачніші і поживніші. Насправді ж між ними і білими різниця лише в тому, що перші несуть кури усіх кольорів, а другі — ​лише білі. На макро- і мікроскладі, смаку колір оболонки не позначається. Тож розповіді про користь яєць з оранжевим жовтком — ​міф. Насторожитися треба хіба що тоді, коли він занадто білий. Це свідчить про те, що курку погано годували. Адже колір жовтка залежить від складу корму. Якщо в раціоні птиці були кукурудза, люцерна, які містять каротиноїди, то і жовток буде насиченим, яскравим.

Домовившись із жертвою про зустріч поблизу недіючого кафе в Ковелі, щоб нібито замовити йому виконання будівельних робіт, зловмисник під час розмови вранці 16 вересня 2019 року вистрілив жертві в голову.

Від рекордсменів до середнячків. Більшість виробників ділять яйця на такі категорії: великі, середні, маленькі. Найвищу оцінку отримали дуже крупні вагою 73 грами. Вони належать до вищої категорії. Яйця трохи менших розмірів називаються відбірними — ​63–72,9 грама.

Домашні чи фабричні. Один із міфів, що перші корисніші. Насправді це не так. Адже, купуючи з рук, ми не знаємо, в яких умовах утримувалися кури, чим їх годували, чим вони хворіли. На фабриках же переймаються питаннями безпеки і якості.

Яйця дієтичні. Так їх іменують не тому, що містять менше калорій чи використовуються для дієтичного харчування. Їхня відмінність від звичайних столових у термінах зберігання. Яйце називається дієтичним тільки тоді, як від часу, коли його знесла курка, пройшло менше 7 днів. Після цього воно переходить до категорії столового.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel