Щоб на кухні було чисто - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 24.48 € 26.42
Щоб на кухні було чисто

​Можна скористатися рецептами наших бабусь

Фото skmarket.kiev.ua.

Щоб на кухні було чисто

Під час приготування їжі, як би не старався, забруднюються плита, витяжка. Наше завдання — ​не дати бруду закріпитися. Відразу ж його витирайте

Витяжка. Цей прилад вимагає особливої уваги. Щоб почистити його, використовуйте м’які мийні засоби і губки. І в жодному разі не абразивні речовини, засоби, які містять хлор, луги, кислоти. Вони можуть зіпсувати поверхню витяжки. Після кожного чищення витирайте прилад насухо.

Духовка. Якщо ви не належите до щасливчиків, котрі мають духовку, що сама очищується, доведеться потрудитися. Допоможуть тут спеціальні засоби — ​гелі, аерозолі. А якщо їх немає під рукою — ​скористайтеся рецептами наших бабусь.

Духовка не дуже забруднена? Потріть її стінки половинкою лимона, промийте водою і витріть.

Якщо кіптява і жир вже в’їлися у стінки, зробіть розчин із оцту і води у співвідношенні 3:1. Трохи розігрійте духовку і добре промийте ним. Не забудьте сполоснути водою і витерти.

Із застарілим жиром добре справиться сода. Розчиніть 100 грамів в літрові теплої води, промийте цим розчином розігріту духовку.

Якщо кіптява і жир вже в’їлися у стінки, зробіть розчин із оцту і води у співвідношенні 3:1. Трохи розігрійте духовку і добре промийте ним. Не забудьте сполоснути водою і витерти.

Скляні дверцята, що забруднилися, можна почистити нашатирним спиртом.

Плита. Склокерамічну поверхню слід чистити двосторонньою губкою: її м’яка частина буде видаляти жир, а жорстка — ​відчищати забруднення. Із жиром допоможуть впоратися і спеціальні засоби для склокераміки. Ті, що призначені для миття посуду, бажано не використовувати.