Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Російський шпигун хотів вивезти  з Волині секретні документи

От зловмисник!

Фото: РБК-Україна

Російський шпигун хотів вивезти з Волині секретні документи

Це колишній льотчик, який до 2004 року служив на військовому аеродромі Луцька

Він не лише зливав Росії дані, але й втягнув у це мережу інформаторів, серед яких — лучани. Ще на початку березня контррозвідники Служби безпеки України затримали під час перетину державного кордону керівника агентурної мережі ГУ Генштабу ЗС РФ — українського громадянина, колишнього військовослужбовця Збройних сил України. Це — в минулому льотчик, «який ненавидів країну, котрій давав присягу», Віталій Синельников.

Чоловік намагався вивезти секретні документи — світлини ключового оборонного об’єкта на території Західної України — Луцького військового аеродрому, де дислокується 204–та севастопольська бригада, виведена з окупованого Криму.

Чоловік намагався вивезти секретні документи — світлини ключового оборонного об’єкта на території Західної України — Луцького військового аеродрому, де дислокується 204–та севастопольська бригада, виведена з окупованого Криму. Ці дані могли бути використані для проведення терористичного акту на території летовища. Зокрема, він уже встиг передати інформацію про маршрути та координати, за якими можна завдати авіаційних ударів по режимному об’єкту.

У поле зору контррозвідки Віталій Синельников потрапив із початку війни на Сході України, адже вербував інформаторів і навіть створив цілу мережу з них. Окремих агентів серед авіаторів він використовував «в темну». Один із них — луцький авіалюбитель Ілля Сметанін. Чоловік каже, що прямих запитань Синельников не ставив, натомість уточнював скільки бортів літає тощо.

Іванна ПОЛІЩУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel