Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Олексій Гончаренко: «Надзвичайний стан – це бажання диктатури, а треба думати про економіку»

«І працювати, і боротися з вірусом – іншого шляху в України немає».

Фото eurosolidarity.org.

Олексій Гончаренко: «Надзвичайний стан – це бажання диктатури, а треба думати про економіку»

«Чого ще хоче Зеленський? Цензуру? Заборону страйків? Вимкнути інтернет і телебачення, щоб люди не знали правди про те, що відбувається в країні?»

Народний депутат фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко заявив, що не бачить сьогодні підстав для запровадження надзвичайного стану.

«Всі чули, що Зеленський хоче ввести надзвичайний стан, його оточення активно до цього підштовхує (серед інших про це заявив міністр охорони здоров’я Ілля Ємець. – Ред.). Вони пояснюють, що це вже було зроблено в багатьох країнах Європи. Яка мета надзвичайного стану? Обмежувати масові акції? Вони вже обмежені. Обмежити пересування? Воно вже обмежене. Багато питань, які є в режимі НС, вже реалізовано. А чого ще хоче Зеленський? Цензуру? Заборону страйків? Вимкнути інтернет і телебачення, щоб люди не знали правди про те, що відбувається в країні? З моєї точки зору, в цій ситуації надзвичайний стан дорівнює диктатурі», – сказав він.

Попереду вірус небезпечний, але не менш небезпечні голодні смерті, бунти і мародерство на вулицях.

Нардеп наголосив, що українська економіка набагато слабша, ніж у розвинених країнах, тому просто не потягне такі заходи в тривалому проміжку часу.

«Попереду вірус небезпечний, але не менш небезпечні голодні смерті, бунти і мародерство на вулицях. Тому які мають бути заходи?.. Необхідно виділити вразливі групи, це в першу чергу люди, старші 65 років. Їх треба максимально обмежити в контактах. Але в групі до 50-ти летальність становить 1–2 особи на тисячу, як при звичайному грипі. Тому закривати повністю життя людей до 50 років немає сенсу. Більше того, перехворівши в легкій формі, вони набувають імунітет, – сказав парламентар. – Звичайно, це не мають бути футбольні матчі чи дискотеки, переповнені маршрутки…».

«Якщо дійсно піде перевантаження закладів охорони здоров’я, то на це треба реагувати, запроваджувати більш жорсткі заходи. Це має бути гнучка історія – і працювати, і боротися з вірусом – іншого шляху в України немає», – додав Олексій Гончаренко.

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel