Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Відомий волинський хірург: «Гордий, що ініціатива сина допомагає в подоланні COVID-19»

Працівники служби екстреної медичної допомоги Полтавщини транспортний ізолятор для інфікованих хворих оцінили найвищим балом.

Фото adm-pl.gov.ua.

Відомий волинський хірург: «Гордий, що ініціатива сина допомагає в подоланні COVID-19»

Так прокоментував новину про створення капсули для транспортування хворих із коронавірусною інфекцією глава знаменитої лікарської династії, завідувач хірургічного відділення Турійської районної лікарні Любомир Валіхновський

Любов до хірургії і до людей Ростислав Валіхновський успадкував від батька Любомира Дмитровича,  лікаря з майже 50-річним досвідом роботи.
Любов до хірургії і до людей Ростислав Валіхновський успадкував від батька Любомира Дмитровича, лікаря з майже 50-річним досвідом роботи.

 Про талановитого земляка, засновника та керівника Інституту хірургії Valikhnovski Surgery Institute у Києві, заслуженого лікаря України, пластичного хірурга із понад 20–річним досвідом Ростислава Валіхновського наша газета розповідала неодноразово. Він — відомий спеціаліст у сфері відновлення зовнішності та лікування найскладніших випадків уроджених та набутих вад тіла й обличчя. Вдячність і повагу людей здобув також і своєю доброчинною діяльністю, а ще — намаганням підставити своє плече у важкі моменти для країни.

Полтавські медики виявили бажання замовити 20 таких капсул, які зроблять їхню роботу менш небезпечною.

Не залишився осторонь знаменитий виходець із Волині і в нинішній час боротьби з поширенням коронавірусної інфекції. Ростислав Валіхновський заснував платформу Anti Covid 19, де об’єднали зусилля меценати та бізнесмени з одного боку, і представники медичних закладів — з іншого. В результаті створено портативну ізоляційну палату, яка допоможе захистити медперсонал від зараження. Вона герметична, оснащена маскою та приладами для постачання кисню, має сертифіковані фільтри для знезараження повітря, 10 вмонтованих спеціальних рукавиць для проведення будь–яких маніпуляцій без контакту з хворим, а також містить портативний компресор. Цю безпечну палату можна використовувати з ношами, що полегшить транспортування пацієнта. До речі, важить вона всього 16 кілограмів.

 

 Кременчуцькі підприємці першими виготовили таку герметичну капсулу. Її вже випробували в кареті швидкої допомоги в Полтаві — все працює. Після тестування і доопрацювання можна буде налагодити виробництво транспортних ізоляторів для інфікованих хворих. Наприклад, полтавські медики виявили бажання замовити 20 таких капсул, які зроблять їхню роботу менш небезпечною.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel