Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Янтарний бізнес із офісом у гаражі

От зловмисники!

Фото ipress.ua

Янтарний бізнес із офісом у гаражі

За результатами проведення заходів із протидії незаконному видобуванню бурштину-сирцю правоохоронці викрили угруповання, яке налагодило скупку, обробку та подальший експорт дорогоцінного каміння

До складу групи, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області, входило чотири мешканці Сарненського району. Так званий офіс знаходився у гаражі на території господарства, що належить одному з учасників угруповання. Аби не потрапити у поле зору поліцейських та з метою конспірації злочинної діяльності, вони працювали у закритому режимі. До «офісу» можна було потрапити лише після попереднього узгодження у телефонному режимі дати та часу зустрічі.

Вартість бурштину–сирцю визначали на місці після його огляду. Ціна залежала від фракції, якості та кольору каміння. Розрахунки проводилися тільки у готівковій формі. В подальшому каміння обробляли та експортували поза митним контролем до інших країн.

В подальшому каміння обробляли та експортували поза митним контролем до інших країн.

Частину коштів, отриманих від його реалізації, використовували для розвитку свого підпільного бурштинового бізнесу, решту — розподіляли між усіма членами групи.

Наразі оперативники управління стратегічних розслідувань у Рівненській області, слідчі обласної поліції із залученням працівників КОРД, Національної гвардії України та працівників оперативного штабу при ГУНП у Рівненській області проводять санкціоновані обшуки за місцем скупки, обробки бурштину, проживання учасників угруповання та в їх транспортних засобах. Уже вилучено значну кількість бурштину–сирцю, обробленого каміння, обладнання для його обробки та гроші.

Про точну вагу вилученого каміння можна буде говорити після завершення процесуальних заходів.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 240-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років з конфіскацією майна.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel