Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чого не вистачає вашому вазону

Рослини теж хворіють.

Кадр з фільму «Леон».

Чого не вистачає вашому вазону

Неправильний догляд, незадовільні умови для росту чи нестача поживних речовин викликають у кімнатних рослин різноманітні захворювання. І дуже важливо вчасно зрозуміти, що трапилося із вашим улюбленцем, щоб вилікувати його

Бурі плями на листі. Їх причина — нерівномірний полив, надмірний або ж нерегулярний.

Опадання листків найчастіше трапляється через надмірно сухе повітря, недостатнє освітлення, часте коливання температури чи зміну місця.

Пожовтіння. До цього призводить нестача світла, занадто тепле чи прохолодне місце. Коричневі сухі краї чи світлі плями на листі вказують на сонячні опіки.

«Облисіння». Опадання листків найчастіше трапляється через надмірно сухе повітря, недостатнє освітлення, часте коливання температури чи зміну місця.

Рослина припинила ріст, а листки стали світлими. Це свідчить про нестачу азоту. Якщо ж вони засихають, починаючи з країв, зафарбовуючись у жовтий чи коричневий колір, — бракує калію. Червоні листки і поганий ріст — обмаль фосфору. Бляклі із зеленими прожилками вказують на нестачу заліза. Пожовклі — на завапновану воду для поливу чи мізерну кількість магнію.

Telegram Channel