Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Не всім хворим на коронавірус щастить швидко одужати

Вчені вивчають перебіг хвороби у різних пацієнтів за допомогою штучного інтелекту.

Фото pixabay.com.

Не всім хворим на коронавірус щастить швидко одужати

Учені досі не можуть пояснити, наприклад, чому у частини пацієнтів із Covid-19 симптоми тривають лише кілька днів, а в інших, фізично міцних людей, не припиняються тижнями

Філіп Готард, консультант Лондонської клініки тропічних хвороб, підкреслює, що переважна більшість тих, хто заразився, порівняно швидко і повністю видужують. Але не всі. «У когось довго не припиняється кашель. Деякі пацієнти відчувають сильну втому, виснаженість. Цей занепад сил може тривати від трьох до шести тижнів», — говорить він.

Професор–епідеміолог із Королівського коледжу Лондона Тім Спектор каже, що дані, зібрані за допомогою спеціального додатка Covid Symptom Study, свідчать, що ті, хто заразився коронавірусом, починають відновлюватися в середньому через 12 днів. «Але також спостерігаємо велику кількість людей, у яких симптоми зберігаються набагато довше, в деяких випадках понад місяць. Ми вивчаємо нові дані за допомогою штучного інтелекту. Незабаром навчимося визначати, яке поєднання особливостей організму і факторів ризику призводить до такої тривалості симптомів», — обіцяє вчений.

Telegram Channel