Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Смаколики нашвидкуруч

Чого тільки з нього не готують!

Фото cook-mix.com.

Смаколики нашвидкуруч

Листкове тісто – просто знахідка для тих, хто полюбляє випічку, але не хоче довго з нею морочитися. Чого тільки з нього не готують! Чудові пироги, торти, рогалики, печиво, піцу, хот-доги і навіть чебуреки... Класичне листкове тісто потребує чимало часу і терпіння. Значно простіше купувати магазинне і зберігати його в морозилці на випадок, коли виникне бажання що-небудь спекти

Слойки з бананами і «Нутеллою»

 

 Інгредієнти: 200 г листкового тіста, 2 банани, «Нутелла», цукор, кориця.

Приготування. Розкачайте тісто і покрайте його на трикутники. Змастіть основу кожного з них «Нутеллою» (приблизно по пів столової ложки). Банани почистіть і розріжте на шматочки відповідно до розмірів трикутника, розкладіть їх на тісто, згорніть слойки рулетом, защипніть краї, щоб начинка не витікала. Обкачайте кожен із них спочатку в цукрі, а потім у кориці, викладіть на деко, застелене пергаментом і випікайте 10–15 хвилин за температури 190°С.

 

Рогалики до борщу

 

 Інгредієнти: 220 г листкового тіста, 100 г моцарели (або іншого м’якого сиру), 2 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. посіченої петрушки, 1 зубчик часнику.

Приготування. Розкачайте тісто, порозрізайте його на трикутники. Покладіть на кожен по шматочку сиру і загорніть рогаликом. Змастіть сумішшю розтопленого вершкового масла з подрібненим часником та петрушкою. Випікайте в розігрітій до 190°С духовці на застеленій пергаментом бляшці протягом 10 хвилин.

 

Чизкейк

 

Інгредієнти: 400 г бездріжджового листкового тіста, 250 г вершкового сиру, 150 г цукру (додатково 2–3 ст. л. для посипки), 80 г вершкового масла, 1 ч. л. ванільного цукру, кориця – за смаком.

Приготування. Розкачайте тісто на два великі пласти за розміром форми. Один із них перенесіть у форму для випічки. Збийте до однорідності вершковий сир, масло, цукор і ванільний цукор, викладіть начинку на пласт тіста. Накрийте другим пластом і защипайте краї. За бажанням із залишків тіста можна сформувати коси або решітку і прикрасити ними чизкейк. Посипте пиріг цукром. Якщо любите корицю, то притрусіть і нею. Випікайте пів години в розігрітій до 180°С духовці до золотисто-коричневої скоринки. Охолодіть за кімнатної температури, а потім поставте на 2–3 години в холодильник. Подавайте до столу, нарізавши порційними шматками.

 

Піца «А-ля Маргарита»

 

 Інгредієнти: 400 г дріжджового листкового тіста, 200 г моцарели, 3 помідори, 2 ст. л. томатного соусу (кетчупу), 2 ст. л. оливкової олії, зелень і приправи, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Розкачайте тісто, зробіть бортики по краях. За бажанням можна спекти порційні мініпіци. Змастіть основу оливковою олією і томатним соусом, посипте улюбленими приправами. Розкладіть начинку: нарізані тонкими скибочками помідори та моцарелу. Посипте зверху свіжою зеленню і випікайте 15–20 хвилин при температурі 200°С.

 

М’ясний пиріг

 

 Інгредієнти: 500 г листкового тіста, 600 г свинячого фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 1 ст. л. насіння кунжуту, сіль та перець – до смаку.

Приготування. Листкове тісто нарізати на смужки завширшки 6–7 сантиметрів. М’ясний фарш посолити, поперчити, додати подрібнену на м’ясорубці цибулину, добре вимішати. Викладати фарш на смужки тіста і тісно защипувати їх. Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити олією. Щільно викладати в неї рулетики швом донизу, формуючи равлика. Пиріг змастити збитим яйцем (або лише жовтком) і посипати насінням кунжуту. Випікати протягом 40 хвилин, попередньо прогрівши духовку до 180 градусів.

 

Чебуреки

 

 Інгредієнти: 1 кг листкового бездріжджового тіста, 500 г свинячого або яловичого фаршу, 50 г вершкового масла, 2 цибулини, 5 зубчиків часнику, сіль, перець, спеції – за смаком, олія для смаження.

Приготування. Подрібніть цибулю за допомогою блендера або тертки, змішайте її з фаршем. Посоліть, поперчіть, додайте розтертий у ступці часник і добре вимішайте. Розріжте тісто на невеликі квадратики (або виріжте під блюдце кружечки), розкачайте кожен із них, викладіть на одну половину кола кілька ложок фаршу, розрівняйте, положіть невеличкий шматочок вершкового масла. Накрийте фарш другою половиною палянички й щільно защипніть краї. Обсмажте на пательні в розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох боків. Готові чебуреки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру.

Telegram Channel