Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Маневиччани перекрили міжнародну трасу, протестуючи проти приєднання до Каменя-Каширського (Відео)

Мітингувальники скандували: «Бути Маневицькому району!».

Усі фото Людмили ВЕРЕМЧУК.

Маневиччани перекрили міжнародну трасу, протестуючи проти приєднання до Каменя-Каширського (Відео)

Близько двох сотень людей на шляху Київ — Ковель — Ягодин влаштували акцію, висловлюючи свою незгоду з чинними планами укрупнення районів

Активісти час від часу виходили на пішохідні переходи, чим блокували рух автомобілів у чотирьох напрямках — на Ковель, Київ, Оконськ і Луцьк.

Мітингувальники кажуть, що не бачать причин приєднувати територію нинішнього Маневицького району до Камінь–Каширського, та переконують, що їхній край може бути самостійною адміністративною одиницею.

Протестувальники затримували транспорт періодами  по 10 хвилин, а потім пропускали.
Протестувальники затримували транспорт періодами по 10 хвилин, а потім пропускали.

 — Маневичі, за методикою, якою нині користуються урядовці, відповідають усім вимогам районного центру. Селище розташоване на перетині великих шляхів Київ — Варшава, Любешів — Луцьк, а далі — Білорусь. У нас розвинена інфраструктура, потужна економіка і кількість населення майже не відрізняється від Каменя–Каширського. Тому ми можемо аргументувати свою позицію, — розповіла член оргкомітету протестувальників, депутат райради Людмила Веремчук.

Ми категорично проти, адже до нового «райцентру» навіть дороги немає. 

Інший обранець громади Маневиччини, Петро Зінчук, наголосив, що носієм влади в Україні є народ, тому посадовці зобов'язані дослухатися до волинян.

Аналогічну думку висловила і депутат обласної ради Людмила Кирда.

— Наш район планують розділити на дві частини: колківська зона відходить до Луцька, маневицька — до Каменя–Каширського. Ми категорично проти, адже до нового «райцентру» навіть дороги немає. Якщо до нас не дослухаються, ми будемо шукати інші рішення.

Обраниця громади запевнила, що маневиччани не здадуться. Акція із перекриття траси тривала близько двох годин, жодних протистоянь не трапилося, хоча деякі водії обурювалися через вимушену затримку.

Леонід ОЛІЙНИК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel