Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк  про скандал навколо землі:  «У жодну авантюру не вліз, тому за мене й узялися»

«Катастрофи із землею в Іваничівській ОТГ не сталося».

Волинь-нова

Голова Іваничівської ОТГ Федір Войтюк про скандал навколо землі: «У жодну авантюру не вліз, тому за мене й узялися»

Напередодні місцевих виборів у деяких політичних сил загострюється бажання полити брудом потенційних опонентів. Звинувачення у дерибані землі, який начебто відбувся ще рік тому, покотилися у бік очільника Іваничівської об’єднаної територіальної громади Федора Войтюка. Хоча все це радше схоже на розправу, ніж на реальний «злочин»

Йдеться про публікацію у волинських ЗМІ під заголовком «Як тільки трактори почали орати пасовища, народ забунтував і готовий був «палити» сільську раду». Запитань, звісно, багато, але за логікою автору варто було б поспілкуватись із Федором Войтюком, перш ніж звинувачувати його у чиновницькому свавіллі.

Бо, на думку очільника ОТГ, стаття — замовна і передвиборча. Він навіть здогадується, хто стоїть за цією «чорнухою»: «Стаття написана під вибори, і її ініціатором є один із колишніх голів колгоспу «Прогрес». Він об’єднався з політсилою, яка вишукує всілякі моменти, щоб очорнити людину. Я у жодні авантюри не влажу, то вони вирішили взятися за мене і зіграти на землі».

Під час розмови з місцевими жителями з’ясувалося, що тим колишнім головою колгоспу є, ймовірно, Володимир Матвіюк. Вони пояснили це тим, що пан Матвіюк має нереалізовані політичні амбіції, оскільки не раз балотувався на голову Мишівської сільради і програвав вибори. Люди припускають, що в такий спосіб він намагається помститися.

Протягом останніх двох років мешканцям ОТГ загалом роздали 337 ділянок.

Щодо публікації у волинських ЗМІ, то під нею підписалися близько 30 місцевих жителів. Голова ОТГ Федір Войтюк зазначає, що майже половина з них у розмові підтвердила: підписувались не під матеріалом, а за те, щоб їм зберегли пасовища.

Стосовно звинувачень, які пролунали на адресу очільника громади, Федір Войтюк наголосив, що жодної катастрофи із землею в Іваничівській ОТГ не сталося.

З його слів, дійсно на сесіях Іваничівської селищної ради протягом 2019–2020 років прийняли низку рішень, відповідно до яких виділили ділянки різних площ, максимум по 2 гектари, але не «іногороднім» чи кумам–сватам, а реальним мешканцям Мишева, які мають на це повне право.

На підтвердження того, що місцеві жителі справді отримують землю у власність, голова Іваничівської громади навів офіційну статистику. Протягом останніх двох років мешканцям ОТГ загалом роздали 337 ділянок на території селища Іваничі (127), сіл Соснина (79), Мишів (60), Іванівка (39), Лугове (21), Древині (28), Менчичі (19). Серед власників землі є і 26 атовців.

У статті також ішлося про ще один так званий новий дерибан в Іваничівській ОТГ, який торкнувся пасовищ.

За словами Федора Войтюка, загальна площа земель для випасання худоби в ОТГ становить 120 гектарів, із них у «скандальному» селі Мишів пасовищ є два: одне — 9,34 га, друге — 12,03 га. Цього більше ніж достатньо для існуючої кількості поголів’я ВРХ, тим паче, що корів із кожним роком стає менше. 

Ганна МАРЧУК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel