Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На зв’язку… аферист

Фото rivne.media.

На зв’язку… аферист

Історій, у яких люди після спілкування нібито з добродіями втрачають гроші, коштовності, банківські картки, нині хоч греблю гати. Одна з новіших за сценарієм трапилася з моєю подругою

Жінка розмістила в інтернеті повідомлення, що продає телевізор. Спочатку зацікавився клієнт, який готовий був негайно переказати гроші, аби ніхто не перехопив. Правда, йому потрібні були для цього всі дані її банківської картки (включно з інформацією про термін дії). Вона — людина освічена, тож підозрілі перемовини припинила. А за деякий час знайшовся ще один покупець. Узгодили, що гроші перекаже, а за телевізором пришле найнятого водія, бо сам з іншого міста. Просив підготувати покупку заздалегідь, аби шофер справився якомога швидше, бо не хоче переплачувати за додатковий час.

Телефонне повідомлення про переказ грошей таки мало нестандартну деталь: знизу значився звичайний мобільний номер.

На домовлену годину водій–кур'єр дзвонив у квартиру подруги, а вона нервово зазирала в додаток банку на телефоні, що свідчив: грошей за телевізор нема. Тож жінка попередила водія, що мусить зачекати. За кілька хвилин зателефонував покупець і, як почув, що його посланець ще не забрав телевізора, дуже «знервувався»: взявся кричати, що не має відповідати за зволікання у банку, бо гроші переказав, як обіцяв. Він кинув трубку, а за хвильку подруга отримала смс–повідомлення. У тексті, сформованому за банківським шаблоном, йшлося, що платіж на 5 тисяч гривень успішно проведено. Їй би зрадіти й віддати телевізор, але вона знову «зайшла» у додаток свого банку: коштів на картці не збільшилося. Далі був ще один дзвінок від покупця, тільки набагато агресивнішого змісту: певно, відчував, що «операція» провалилася.

У підсумку вдаваний чи дійсний кур'єр диктував свої дані поліції, запевняючи, що нічогісінько не знає про того, хто його найняв; телефон покупця мовчав; подруга пила валер'янку і тішилася своєю стресостійкістю.

До речі, телефонне повідомлення про переказ грошей таки мало нестандартну деталь: знизу значився звичайний мобільний номер.

Олена КАЛЕНЮК.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel