Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Гарбуз із секретом: «А мені ТРИ роки було 27 літ!»

А вам до снаги гарбузові запитання?

Фото volyn.com.ua.

Гарбуз із секретом: «А мені ТРИ роки було 27 літ!»

І що тут скажеш: проти жіночої логіки не попреш! Так і хочеться далі присмачити підзаголовок якоюсь із цитат Коко Шанель, але залишимо мудрість легендарної пані-кутюр’є для переможниці конкурсу історій шукачів правильної відповіді, а самі швиденько нагадаємо запитання, відповідь на яке, по суті, вже й озвучили

«Гарбуз із секретом» — 21 (2020)

Сьогодні у нас запитання з малюнком. Надихнула на нього одна ду–у-же файна знайома, яка почала комплексувати з приводу своїх літ. Тому на день народження ми їй вручили цей предмет. Мовляв, не заморочуйся, тобі усього…

Число, скільки їй літ, ми і заховали.

 

 Що знаходиться у гарбузі?

Друзі і родичі гарбузові, якщо чесно, то сподівалися від вас якщо не на сотні, то на десятки правильних відповідей, бо запитання ж спеціально дали доволі просте. Проте лише 6 учасників справилися з ним, хоча математичні міркування декого добряче підняли нам настрій. ☺ І найбільше — лист від Тамари Бершадської із села Бродецьке Катеринопільського району Черкаської області, яка нас і розсмішила, і дала правильну відповідь.

«Чекаю з нетерпінням кожен номер вашої газети, аби дізнатися щось нове та дивне, цікаве та корисне, та й над завданнячком Гарбузовим помізкувати. Іноді запитання видаються дуже легкими, розв’язок знаходжу відразу, і тоді чекати новий випуск дуже довго, а інколи так захоплююся, що не зогляджуся, як і тиждень минув. Відповідь на це запитання прийшла миттєво, як тільки його прочитала, хоча засумнівалася, тому що дуже легко, але на думку не спадало більше нічого…

Тільки цифра «27», бо ж на малюнку три в кубі!

Одні вважають це число магічним, у Піфагора і Платона «3 в кубі» символізує Космос. А, згідно з дослідженнями вчених, перший суттєвий провал у пам’яті в людей стається саме у 27 років. Ось тому, мабуть, і трапилася зі мною така історія. Одного разу зустрілася зі своїми друзями, серед них була і моя однокласниця, і за байками про те та се розмова якось плавно перейшла про роки. Скажу чесно, не дуже я люблю цю тему, але тоді якось так із жалем повідомила, що «вже АЖ 27 років маю за плечима». На що моя однокласниця здивовано повела бровою, мовляв, як це в тебе 27, а в мене — вже 30? Ви собі уявити не можете, як вони мене переконували, навіть три калькулятори показували з цифрою 30, а я вперто не вірила. Мені ж три роки було 27!!! Зійшлись на тому, що кожній стільки літ, на скільки вона виглядає. ☺

Чекаю з нетерпінням кожен номер вашої газети, аби дізнатися щось нове та дивне, цікаве та корисне, та й над завданнячком Гарбузовим помізкувати.

Вважаю, що не потрібно зациклюватися на своєму віці. Як казала Коко Шанель: «Вік для жінки — не найголовніше: можна бути чудовою в 20 років, чарівною в 40 і залишатися неперевершеною до кінця днів своїх», — такими словами завершила свій лист пані Тамара. А тут і ми вже вставимо свої, тобто Коко Шанель, п’ять копійок: «У 20 років жінка має обличчя, яке їй дала природа, у 30 — те, яке вона зробила сама, а в 50 — на яке заслуговує». ☺

Пані Тамаро, ви стаєте володаркою 150 гривень призових. Вітаємо!

А щоб визначити, кому вручити ще дві купюри із зображенням Тараса Шевченка серед авторів 6 есемес–повідомлень із правильною відповіддю «27», знову вдалися до жеребкування. І нам у цьому допоміг легендарний чоловік — засновник і багаторічний керівник хорової капели «Посвіт» Ростислав Кушнірук, який 27 червня святкуватиме свої 90 років.

Міцна ковальська рука Ростислава Григоровича, а на засланні в Сибіру йому доводилося працювати в кузні (то вже потім став музикантом), виявилася щасливою для двох волинських панянок: Марії Книш із села Смідин Старовижівського району та Ірини Малиновської з Ковеля, які й отримають по 100 гривень.

Зворушливу розповідь про нашого ювіляра — «Посвіт» Ростислава Кушнірука першим на Волині виконав «Ще не вмерла…» — шукайте у четверговому випуску газети «Волинь–нова» або в суботу на сайті volyn.com.ua.

А перед тим, як оголосити нове завдання, нагадую: щоб отримати призові, треба відправити на адресу редакції копії першої та другої сторінок свого паспорта (або ID–картки), а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (0332) 72–71–07).

«Гарбуз із секретом» — 26 (2020)

У батьків їх було дванадцятеро. Жили, як у раю. Але одного дня в сім’ю прийшло горе. А воно, як відомо, одне не буває… І розлучили їх на роки. Проте з’єднатися дванадцятьом кровинкам і врятувати їх від біди допомогла особлива пані, яка для вирішення проблеми порадила рослину, якої зараз повно у нас. Використовується і в харчуванні, і в лікуванні (хоч для декого протипоказана, наприклад для вагітних), і у вихованні, і в промисловості, і в ткацтві, і в косметології…

А далі, незважаючи на неймовірні труднощі і випробування, у найкритичніший момент для наших героїв настав хепі-енд. Майже на сто відсотків, за одним винятком.

А заховали сьогодні ми назву замку, в якому жила ця особлива пані-порадниця.

Що за слово знаходиться у гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 6 липня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Коронавірус», «Три ведмеді», «Петро Порошенко»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз –150 гривень – отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну([email protected]) найяскравіше опише, як відгадував запитання.

Нехай ніякі коронавіруси вас (і нас) не здолають!

Грицько ГАРБУЗ.

Telegram Channel