Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поповнення в сім'ї українського рятувальника: «Якщо плачуть, то одразу четверо»

«А ми вже ось які красуні!»

Фото 24tv.ua.

Поповнення в сім'ї українського рятувальника: «Якщо плачуть, то одразу четверо»

Про народження ідентичних сестер-близнят Віки, Лізи, Милослави і Діани у родині вогнеборця з Кропивницького повідомляло чимало ЗМІ. Та й не дивно, бо випадок унікальний. У світі зафіксовано не більше 70 таких пологів. Шанси народити чотирьох близнят, подібних як дві краплини води, має одна жінка із 13 мільйонів

У червні дівчаткам виповнилося три місяці. Вони підросли, набрали ваги. Нині кожна із сестричок важить по 5 кілограмів і проявляє свій характер. Сплять доньки, за словами тата Владислава Валіхновського, по двоє і ніжками будять одна одну. А прокинеться котрась, не спить уже й інша — плачуть у два голоси. До них приєднується друга пара. Таким чином, певне, дівчатка показують, що їм тісно, і пора кожній у своє ліжечко. Тож глава сім’ї мріє про власний будинок, де б можна було облаштувати дитячу кімнату. Адже у тісненькій квартирі, яку орендує подружжя, знайти місце для чотирьох ліжечок непросто. Та й вивезти на вулицю доньок проблема. В операції «Прогулянка» задіяна вся родина — мама, тато, одна із бабусь.

— Візочки у нас нестандартні, двомісні. Каркаси зберігаємо у гаражі, — розповідає Владислав Валіхновський. — Спочатку я біжу туди, забираю два, привожу додому. Виходить дружина, вже поклавши дітей у люльки, стоїть біля каркасів, щоб ніхто не вкрав. А я біжу нагору, у квартиру, беру ще дві люльки і спускаюсь. А потім так само заношу дітей. Хочеться, щоб гуляли, але, буває, сил не вистачає.

На вулицю виходить дружина, вже поклавши дітей у люльки, стоїть біля каркасів, щоб ніхто не вкрав. А я біжу нагору, у квартиру, беру ще дві люльки і спускаюсь.

Доглядати чотирьох нелегко. Адже навіть їсти діти просять синхронно. Яку брати першою, підказує материнське серце.

— Годувати доньок потрібно кожні три години, а вночі хочеться виспатися, — бідкається мама Анастасія. — У пологовому і після виписки вони весь час спали. Зараз хочуть гратися, кожній потрібно приділити увагу. Бувають коліки, усіх треба взяти на руки, обійняти, поцілувати. Не хочеться котрусь обділити увагою і любов’ю.

На харчування, підгузки і одяг для чотирьох доньок родина щомісяця витрачає майже 20 тисяч гривень. Тож без допомоги держави було б сутужно. Її Валіхновським перерахували у травні. Сума виплат при народженні дитини — більш як 41 тисяча гривень. 10 тисяч 320 гривень на кожну виплачується одноразово і 860 — щомісяця до досягнення трьох років. Отримають Валіхновські і виплату як багатодітна родина. А це 1700 гривень на дитину. Такі субвенції передбачені для сім’ї, де виховується троє і більше дітей.

За матеріалами ТСН, UА: Кропивницький. Суспільне.

Telegram Channel