Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Тіло Леніна хочуть купити за мільярд доларів  і перевезти до США

Американці, які втомились від капіталізму, згадали про «вождя пролетаріату» та його вчення.

Фото dailymail.co.uk.

Тіло Леніна хочуть купити за мільярд доларів і перевезти до США

Із такою ідеєю виступив американський художник Девід Датун. Він збирається покласти Ілліча в копію мавзолею у Вашингтоні

Художник каже, що в Америці відбуваються значні зміни і народ дозрів до соціал–комуністичних перетворень. Так, принаймні, це подають російські ЗМІ. Мовляв, американці втомилися від політики агресивного капіталізму, в рамках якої вони змушені все життя виплачувати кредити і не мати вільного доступу до медицини. «Ленін і його мавзолей є найбільш яскравими символами змін, запит на які у 2020 році в США особливо високий, і все частіше обговорюється напередодні виборів президента», — йдеться в повідомленні пресслужби Девіда Датуна.

«Побудувати другий мавзолей нескладно, а от замінити Леніна не можна, тому я пропоную його купити і готовий зібрати на це будь–які гроші».

На викуп тіла і будівництво копії мавзолею Датун планує зібрати понад 1 мільярд доларів. «Побудувати другий мавзолей нескладно, а от замінити Леніна не можна, тому я пропоную його купити і готовий зібрати на це будь–які гроші», — сказав митець. Зазначимо, Девід Датун є одним із найбільш дорогих художників у світі, картини якого активно продаються.

Хм, цікаво було б подивитись на американців, яких силою заженуть у колгоспи, де вони працюватимуть за трудодні. І закриють кордони, щоб не шастали світом. І заборонять ходити в церкви. І відмінять всі партії, крім Республіканської. Організують кілька голодоморів. Ну і так далі… А хто не згоден — у Сибір, ой — на Аляску. А як вони собі «ленінізм» уявляли?

Петро МАКАРУК.

Telegram Channel