Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«4 дні походу Горганами я провела без дзеркала. Це мужньо, вважаю…»

У середньому англійські чоловіки заглядають у дзеркало 23 рази на день, у той час як жінки — лише 16!

Фото pixabay.com.

«4 дні походу Горганами я провела без дзеркала. Це мужньо, вважаю…»

Ох і насмішили ж ви мене таким щирим зізнанням, пані Ірино Малиновська з Ковеля, ох і насмішили! Дякую за порцію позитиву «у час сомнений, у час тягостных раздумий о судьбах моей родины» (за Іваном Тургєнєвим), коли я дивлюся на ці передвиборні «біг–морди» обіцяльників нам манни небесної і пресвітлого майбутнього, та й думку гадаю: «Це ж стільки треба було десь накрасти, щоб викидати на вітер такі гроші? Напевне, щоб ще більше потім нахапати?!»

Але годі, а то пришиють мені політику — краще нагадаю запитання туру, частину відповіді на яке вже й озвучив.

«Гарбуз із секретом» – 35 (2020)

«Любе дзеркальце, скажи Та мій сумнів розв’яжи: Хто на світі наймиліший, Найгарніший, найбіліший?» — напевне, і нинішнє молоде покоління чуло ці слова з «Казки про мертву царівну та сімох богатирів» Олександра Пушкіна. Адже жінка і дзеркало — це як партія і Ленін колись, це як зараз Потап і Настя, це як колись Шевченко і Ребров у футболі або нині Поліщук і Недопад на заходах у Луцьку. Одним словом — сіамські близнюки. Діамантів пані не давай, а давай свічадо… Звісно, діамантове. Жартую. Але є одна «кімната», відома всім, але не з казки, де пані просто повинна мати одразу кілька люстерок. Тоді знатиме, хто що робить поруч «на світі», і відчуватиме себе, як королева. Або — навпаки.

Сьогодні ж ми заховали предмет, який обов’язково має тримати в руках жінка, коли перебуває в цій «кімнаті». Підказки — це, звісно, не дзеркало, не смартфон чи губна помада… ☺

Що знаходиться у гарбузі?

«Прочитала запитання нового туру від пана Гарбуза і тут таки швиденько відвідала, звісно подумки, салон краси, косметичний кабінет, примірочну кабінку, солярій, ванну кімнату, кухню, лікарню… але нічого такого, як описано в завданні, не знайшла. Але щось то мусить бути. І тут іду повз автомобіль, дивлюся на нього — і бачу «кімнату», з кількома люстерками, в яких можна побачити, хто що робить поруч «на світі». Отже, «кімната» із завдання — це салон автомобіля, де знаходиться жінка–водій і в руках вона, звісно, тримає КЕРМО, — пише нам Тетяна Репетило із села Гуляйполе Катеринопільського району Черкаської області. — Відомо, що чоловіки дещо скептично ставляться до жінок–водіїв. Скільки ж багато є анекдотів та жартів про «блондинок за кермом»! Проте більшість із нас навіть не підозрює, що саме жінки сприяли успіхові автомобільної справи та відіграли вирішальну роль, аби винахід здобув популярність. Більше того, першим водієм у світі була Берта Бенц — дружина конструктора Карла Бенца. Першою людиною, яка у 1927 році проїхала на автомобілі навколо світу, також була жінка — Клеронор Штінес. Нарешті, навіть такі важливі речі в авто, як двірники і глушник, придумали також панянки» (детально про ці факти ви прочитаєте вже у наступному номері «Цікавої газети на вихідні». — Г. Г.).

Відомо, що чоловіки дещо скептично ставляться до жінок–водіїв. Скільки ж багато є анекдотів та жартів про «блондинок за кермом»! Проте більшість із нас навіть не підозрює, що саме жінки сприяли успіхові автомобільної справи та відіграли вирішальну роль, аби винахід здобув популярність. Більше того, першим водієм у світі була Берта Бенц — дружина конструктора Карла Бенца.

«Щодо дзеркала і жінки, то ви, пане, не вельми будьте впевнені, що то нероздільні поняття! ☺ — ставить смайлик у своєму листі і на місце Грицька Гарбуза Ірина Малиновська з міста Ковеля Волинської області. — Виявляється, чоловіки милуються собою в люстерку навіть частіше, ніж представниці слабкої статі. Це показало опитування британських учених із компанії Avaj, у якому брали участь 10000 жителів. З’ясувалося, що в середньому англійські чоловіки заглядають у дзеркало 23 рази на день, у той час як жінки — лише 16! Причому, якщо пані робили це для того, щоб перевірити свій зовнішній вигляд і що–небудь поправити, то представники сильної статі переважно милувалися собою… А я от, зізнаюся, недавно подорожувала Горганським хребтом у Карпатах і аж 4 дні походу провела без дзеркала! Це мужньо, я вважаю! ☺».

Як ви здогадались, у конкурсі пошуку історій правильної відповіді в нас сьогодні дві переможниці: Тетяна Репетило та Ірина Малиновська, кожна з яких отримає по 100 гривень.

Ще дві купюри із зображенням Тараса Григоровича (кожному — по одній ☺) опиняться у кишенях Василя Момотюка із села Росошани Кельменецького району Чернівецької області й Анатолія Скальта з міста Жмеринки Вінницької області. Такі результати жеребкування, яке провів із–поміж 10 учасників нашого конкурсу, котрі у своїх відповідях вказали слово «КЕРМО», директор луцької художньої школи Іван Миколайович Гаврилюк.

Щоб отримати грошову винагороду, треба на адресу редакції надіслати копії першої та другої сторінок свого паспорта (або ID–картки), а також ідентифікаційного коду (номер телефону нашої бухгалтерії: (0332)72-71-07).

«Гарбуз із секретом» — 39 (2020)

Коли я вмикаю цю оптимістичну пісню про спільну назву двох «братів», наш редакційний водій Микола Васильович одразу жартує: «Так, треба звикати до землі». А оце днями почав бідкатися, чому це й досі ще не розпочався сезон «ярмаркування» більшого брата? Бо меншого у нас шанують цілорічно. Переконаний — ви теж.

А драйвову композицію виконує чудовий гурт, пов’язаний з однією відомою всім твариною і піснею про зажурений ліс. Є в ній згадка і про особливий білий напій, і транспорт, яким спершу навчився керувати в житті наш водій (не ровер і не електросамокат), і про те, чим пахне в рідному краї, і навіть про особливу посмішку під дим цигарок (хто подумав про куріння «травки» — збочені у того думки. — Г. Г.). Щоправда, про кого конкретно з «братів» співається, не зрозуміло. Тому то ми їх обох і заховали, аби ви відгадали їхню спільну назву.

Що знаходиться у гарбузі?

Відповідь треба надіслати до 7 жовтня тільки у вигляді sms–повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775 (наприклад: «Коронавірус», «Три ведмеді», «Вадим Гетьман»).

Увага: з одного номера можна відправляти лише одне sms! Цей номер і братиме участь у жеребкуванні при розіграші призових 200 гривень, якщо правильних відповідей буде більше двох. А ще спеціальний приз — 150 гривень — отримає той, хто в листі на поштову адресу (43 025, Луцьк, просп. Волі, 13) чи електронну ([email protected]найяскравіше опише, як розгадував завдання.

Нехай ніякі коронавіруси вас (і нас) не здолають!

Грицько ГАРБУЗ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel