Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зеленського попросили  піти у відставку, він відповів. Найважливіше за тиждень

«5 мільйонів? Ой, та хіба то гроші, щоб про них пам’ятати?»

Фото pravda.com.ua.

Зеленського попросили піти у відставку, він відповів. Найважливіше за тиждень

Події в житті країни та планети очима наших журналістів

Глава держави приховав 5 мільйонів 

На цьому його й вирішили підловити

Справа була так. 18 квітня 2019 року тоді кандидат у президенти Володимир Зеленський у програмі «Право на владу» пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон. І ось 7 липня 2020 року гарант зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення облігацій внутрішньої державної позики. Цим він порушив Закон «Про запобігання корупції». Після цього політолог Віктор Уколов зареєстрував петицію, в якій закликав Володимира Олександровича дотримати слова і піти у відставку, мовляв, закон же ж порушено. Петиція набрала необхідні 25 тисяч голосів, тож Президент був змушений реагувати на неї.

Навряд чи хтось насправді чекав від Зеленського відставки, але народу було цікаво, як він викручуватиметься. А ось так: «Порушення сталося в результаті помилки та не пов’язане з корисливими мотивами. Наголошую, що одразу після виявлення зазначеної помилки її було публічно визнано та виправлено, а її наслідки не завдали шкоди інтересам громадян або держави. Зважаючи на викладене, повідомляю, що ухвалення будь–яких рішень відповідно до зазначеної петиції не планується». Іншими словами, таке порушення закону, на його думку, не рахується, треба щось серйозніше.

Може, й так, але за серйозніше, Володимире Олександровичу, петицій не писатимуть, а можуть одразу до Ростова вигнати, як Януковича!

 

Шнобелівська премія-2020 з фізики дісталася нашим науковцям

Вони виявили, що дощові черв’яки схожі на… воду

Як нема Нобелівської премії – буде Шнобелівська.
Як нема Нобелівської премії – буде Шнобелівська.

 Українські вчені — фізик Іван Максимов і математик Андрій Потоцький, які працюють в Австралії, — удостоїлися жартівливої Шнобелівської премії «за досягнення, які змушують спочатку засміятися, а потім — задуматися». Кумедна нагорода для них стала цілковитою несподіванкою. Українці провели науковий експеримент із черв’яками. Вони досліджували поведінку їхнього тіла під впливом вібрації. Фахівці виявили, що звукові вібрації змушують черв’яків формувати візерунки, аналогічні до тих, які створюють краплі води у відповідь на вібрацію.

Експеримент провели, і тепер українці розмірковують, у якій сфері їхнє дослідження стане у пригоді. Дійсно, кому це може знадобитись? Може, рибалкам?

 

У Польщі українець інсценував смерть заради страховки

Спроба провалилася, і тепер йому доведеться відповідати перед законом

Польська поліція затримала 38–річного громадянина нашої країни, який хотів видурити 26 млн злотих (близько 200 мільйонів гривень. — Ред.) у двадцяти страховиків. Євген П. інсценував свою смерть за допомогою українських служб. Польська преса розповіла, що в жовтні 2019 року мати Євген П. звернулася у понад 10 страхових компаній щодо компенсації за смерть сина. Жінка заявила, що він загинув у липні 2019-го в результаті нещасного випадку: нібито випав за борт човна під час зіткнення в Київському водосховищі з іншим човном. З представлених матір’ю документів випливає, що її син потонув. Його тіло начебто було знайдено два місяці потому і кремовано наступного дня.

Однак поліція з’ясувала, що Євген П. у 2018 році отримав польське громадянство і подорожував у той час, коли мав бути мертвим. За документами сусідньої держави, він відвідав Україну, Великобританію, Туреччину та Кіпр.

Нещодавно чоловіка затримали на прикордонному переході в Дорогуську. Йому загрожує покарання строком до десяти років. Навряд чи знайдеться адвокат, який зможе витягнути українця з такої халепи.

 

Жінка знепритомніла, коли лікарі віддали їй ампутовані ноги чоловіка

У Миколаївській області мішок із відрізаними кінцівками дружині хворого з районного центру Новий Буг винесли прямо з операційної

Лікарі заявили, що у медзакладі нема коштів на утилізацію медичних відходів. Скандал обговорювали на сесії районної ради, де виступила Оксана Киричишина, знайома бідолашної жінки. «Їй сказали в лікарні: «Прийдеш зранку, посидиш, поки закінчиться операція, і забереш ноги із собою». І дають їй цей мішок із кінцівками на плечі… Вона йде, непритомніє, тому що, як вона мені потім пояснила, відчувала тепло цих ніг», — розповіла вона депутатам.

На сесії також мав слово головний лікар медичного закладу. «Ви взяли цей мішок на плечі… Навіщо це зробили?» — спочатку дорікнув він жінці, а потім повідомив депутатам, що раніше в районі був центр утилізації, але його… розікрали місцеві жителі — обладнання «винесли на металобрухт». Тому або хай обранці виділяють гроші на новий, або родичам і далі віддаватимуть ампутовані людські органи.

 

Хакер заблокував квитки на концерти відомої вітчизняної співачки

Кіберполіція викрила 24-річного хлопця родом із Харкова (зараз проживає в Києві), фаната Христини Соловій (на фото), який через електронну систему купівлі квитків зірвав два її виступи. Ще три пройшли в залах, заповнених на третину

 

 Хакер неодноразово блокував бронювання квитків, здійснюючи DDoS–атаки на сайти і перешкоджаючи іншим користувачам їх купувати. За попередніми даними, сума збитків становить понад пів мільйона гривень, чоловікові загрожує до шести років тюрми.

Цікаво, що за повідомленням поліції, Христина Соловій — улюблена співачка підозрюваного. Але з яких мотивів він їй шкодив, поліція не повідомляє. А й справді — навіщо?

Telegram Channel