Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Руса коса до пояса: як правильно доглядати за волоссям взимку

Коси ростуть набагато швидше, якщо регулярно підстригати їхні кінчики на кілька сантиметрів.

Фото Pixabay.

Руса коса до пояса: як правильно доглядати за волоссям взимку

У морозну погоду волосся стає тьмяним, сухим, ламким. Що робити? Окрім ретельного догляду за ним, зверніть також увагу на свій раціон і спосіб життя

Важливою умовою здорової і пишної шевелюри є достатня кількість біотину (вітаміну В7) в організмі, адже це ключова речовина, яка відповідає за ріст і природну красу волосся. Тому обов’язково споживайте печінку, жирну рибу, сир, малину, цвітну капусту, цільнозерновий хліб.

Цікаво, що вітамін В7 у великій кількості міститься в яєчному жовтку, а ось у білку він відсутній взагалі, більше того, заважає засвоєнню біотину в організмі.

Реклама Google

Своєрідним «будматеріалом» для росту міцного волосся і нігтів називають кератин. Цінний мікроелемент міститься в капусті, цибулі, часнику, печінці, рибі, м’ясі, натуральному йогурті.

Читайте також: Сховайте сивину під каштановий відтінок: як правильно фарбувати волосся.

Для того, щоб виробляти в достатній кількості кератин, організму необхідний вітамін С, якого багато в ківі, цитрусових, журавлині, болгарському перці, помідорах, капусті (броколі, цвітній, брюссельській), темно–зелених листових салатах. Пийте більше води, їжте горіхи.

Серед народних методів для відновлення шевелюри рекомендують маску із сухої гірчиці, яка стимулює кровообіг. 

Відомо, що ростуть коси набагато швидше, якщо регулярно підстригати їхні кінчики на кілька сантиметрів. Важливо підібрати якісні засоби догляду, безсульфатний шампунь, кондиціонер.

Не можна грубо розчісувати волосся, сильно терти рушником, щоб висушити.

Не варто користуватися феном кожен день, а також занадто туго заплітати коси. Час від часу робіть різні маски для посічених кінчиків із поживними оліями. Можна з оливковою або реп’яховою, кокосовою або жожоба, вибір є.

Серед народних методів для відновлення шевелюри рекомендують маску із сухої гірчиці, яка стимулює кровообіг. Але не варто її робити частіше, ніж раз на 8 днів. Особливо, якщо волосся сухе — вона буде підсушувати його ще більше.

Читайте також: Чому випадає волосся?

Простий рецепт: на 2 ст. л. гірчичного порошку візьміть 1 ч. л. цукру, змішайте, залийте 40 мл окропу і розітріть в однорідну масу. Потім додайте 1 сирий яєчний жовток і 2 ст. л. реп’яхової (або іншої) олії для волосся. Нанесіть суміш на шкіру голови, накрийте поліетиленом, а зверху рушником. Буде пекти. Бажано тримати 1 годину, але не перестарайтеся. Змивати маску слід теплою водою з шампунем.

Щоразу після миття голови сполосніть пасма прохолодним душем: така процедура відмінно полірує і закриває лусочки волосся, покращує мікроциркуляцію.

Марія КАЩУК.

Telegram Channel