Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Марина Порошенко  ініціює житлові  сертифікати для сиріт

Тільки-но ставши депутатом, пані Порошенко одразу ж занурилась у роботу: проінспектувала соціальні квартири для сиріт у Києві.

Фото eurosolidarity.org.

Марина Порошенко ініціює житлові сертифікати для сиріт

«Дитина повинна відчувати себе дійсно незалежною, сама вирішувати свою долю і будувати своє життя. Держава має їй тільки допомагати»

Лідер команди «Європейської Солідарності» у Київраді, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко зазначає, що наразі система купівлі власного житла дітям–сиротам не відповідає міжнародній практиці, а самі вони не можуть обирати собі місце проживання.

Дуже важливо сьогодні дбати про тих дітей–сиріт, які виходять із дитячих будинків після 18 років, щоб держава гарантувала їм право на їхнє власне житло.

«Дуже важливо сьогодні дбати про тих дітей–сиріт, які виходять із дитячих будинків після 18 років, щоб держава гарантувала їм право на їхнє власне житло. Такі проєкти реалізуються за рахунок держави, муніципальних коштів, але дитина не має можливості вибрати житло, своє майбутнє. Вона не може навіть переїхати в якесь інше місце», — пояснює Марина Порошенко.

В гості - не з порожніми руками.
В гості - не з порожніми руками.

 «У зв’язку з цим я буду ініціювати проєкт, коли гроші ходять за дитиною. Так звані «житлові сертифікати», які дадуть можливість їй самій потім обирати своє житло, місце проживання, покращувати його, якщо вона зможе заробити гроші. Наприклад, маючи такий сертифікат, обирати, де саме їй будувати своє майбутнє життя», — пояснює Марина Порошенко.

Вона зазначила, що спочатку запропонує пілотний проєкт Київраді, а потім його треба поширити і на загальнодержавному рівні. «Це міжнародна практика, і вона дуже прогресивна. Й спрямована на те, щоб дитина себе відчувала дійсно незалежною, що вона сама вирішує свою долю, будує своє життя. Держава має їй тільки допомагати, — пояснює Марина Порошенко. — Наприклад, якщо вона виховувалася в дитячому будинку у Дніпропетровській, Херсонській області або Львівській, а хоче переїхати через те, що є якісь далекі родичі або друзі, або просто їй запропонували місце роботи в іншому регіоні».

Реклама Google

«Тобто житловий сертифікат буде слідувати за цією дитиною і мати цільове призначення для того, щоб її не обманули, не видурили ці гроші. Це будуть кошти тільки на придбання житла», — наголошує голова комісії.

Петро МАКАРУК.

Читайте також: Безмежно люблю: Порошенко чуттєво привітав дружину з Днем народження

Telegram Channel