Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Податок на нерухомість:  скільки доведеться платити в 2021 році

Інфографіка slovoidilo.ua.

Податок на нерухомість: скільки доведеться платити в 2021 році

Ціна кожного «зайвого» квадратного метра в Україні зросла з 62,5 до 70,8 грн

Торік восени голова парламентського Комітету з питань фінансів і податкової політики Данило Гетманцев розповів, що розроблена нова модель формування податку на нерухоме майно. Зараз його платять за так звані «зайві» квадратні метри, в комітеті запропонували формувати його за оціночною вартістю нерухомості. Пропозицію розкритикували і вже кілька місяців про законопроєкт нічого не чути, але ідея, ймовірно, все одно жива. Інтернет-видання «Слово і діло» пропонує подивитися, який податок на нерухомість доведеться платити українцям у 2021 році

 

 Зараз податком обкладаються «зайві» квадратні метри: квартири площею понад 60 квадратних метрів, будинки більш як 120 квадратів, а також квартира і будинок загальною площею більше 180 квадратних метрів.

Розмір податку може самостійно визначати місцева влада, але він не повинен перевищувати 1,5% від мінімальної зарплати. У 2020–му доводилося платити 62,5 грн за кожен «зайвий» квадратний метр. Цього року через підвищення мінімальної зарплати виросте і податок на нерухомість: у 2021–му — 70,8 грн.

 Зараз податком обкладаються «зайві» квадратні метри: квартири площею понад 60 квадратних метрів, будинки більш як 120 квадратів, а також квартира і будинок загальною площею більше 180 квадратних метрів.

Існує також додатковий податок на нерухоме майно або «податок на розкіш», його розмір у 2021 році не змінився. Власникам квартири площею понад 300 квадратних метрів або будинку понад 500 квадратів потрібно буде заплатити 25 тис. грн.

За прострочення сплати податку на нерухомість передбачений штраф: 10% від суми боргу за прострочення до 30 днів, якщо більше 30 днів — 20% від суми податку.

Читайте такожЖителів Волинської та Рівненської областей у понеділок закликають без крайньої потреби не полишати своїх домівок, у крайньому ж випадку – користуватися лижами чи снігоступами

Платити податок на нерухомість потрібно не всім, є винятки: багатодітні сім’ї, діти–сироти, діти–інваліди, дитячі садки, школи, релігійні організації, учасники ООС і їхні сім’ї, громадські організації інвалідів.

Джерело: Слава ДІЛО
Telegram Channel