Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ахтем Чийгоз — Зеленському:  «Коли окупанти кидали нас у в’язниці, ваш «Квартал» насміхався з України»

Йому казали: «Розірви український паспорт – і йди на волю!». Не розірвав!

Фото umoloda.kyiv.ua.

Ахтем Чийгоз — Зеленському: «Коли окупанти кидали нас у в’язниці, ваш «Квартал» насміхався з України»

«Наші громадяни не просять води. Не просять якусь гуманітарну допомогу. Наші громадяни борються, помирають і сидять у тюрмах для того, щоб звільнити Крим від окупанта, щоб вигнати його зі своєї землі»

Колишній в’язень Кремля, один із лідерів кримськотатарського народу, народний депутат із фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз вважає заяви Володимира Зеленського щодо деокупації Криму несправедливими і непорядними. Зазначимо, що Президент заявив: «Ніхто не думав про повернення Криму з 2014–го й до мого приходу до влади».

Російські окупанти, катуючи Ахтема, хотіли зламати його, запропонувавши йому зрадити свою країну: «Розірви український паспорт — і йди на волю!», — Ахтем, будучи справжнім героєм, не зрадив держави.

Чийгоз нагадав про 2014 — 2015 роки, коли окупаційна влада Криму кидала за грати кримських татар за спротив, а Зеленський разом із «Кварталом» у той же час насміхались над Україною. «Я вам відверто скажу, що зараз думають у Криму більшість наших співгромадян. Вони в шоці від тих змін, які з вами прийшли. Від тих меседжів, які вони постійно чують від вас і вашої команди. Про воду, яку треба дати окупанту, щоб його посилити, щоб йому комфортніше було. Наші громадяни не просять води. Не просять якусь гуманітарну допомогу. Наші громадяни борються, помирають і сидять у тюрмах для того, щоб звільнити Крим від окупанта, щоб вигнати його зі своєї землі», — нагадав народний депутат.

Чийгоз також розповів, що у в’язниці тюремники відверто називали Петра Порошенка головним ворогом окупаційної влади. «І це викликало гордість — що твого полководця ворог поважає і боїться. Тому що він — сильний. А за ним стоїть держава Україна, яка показує свою силу такому ворогу, як Росія. Яку побоюються багато країн, а він сказав в обличчя ворогу, Путіну, що ми обов’язково переможемо і повернемо свої території», — говорить Ахтем Чийгоз.

«Ви за півтора року, втративши стільки часу, зараз намагаєтесь заявляти, що до вас ніхто Кримом не займався? Ми ще від вас нічого продуктивного по Криму не бачили», — резюмує політик.

Василь КІТ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel