Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Біля «палацу Путіна» знайшли маєток патріарха Кирила

Щоб побудувати цей «духовно-просвітницький центр», довелось вирізати кілька гектарів піцундської сосни, яка занесена в Червону книгу.

Фото із сайту glavred.info.

Біля «палацу Путіна» знайшли маєток патріарха Кирила

Між їхніми «дачами» навіть є стежка

Ще не вщухли у Московії пристрасті після розслідування про величезний палац російського президента на чорноморському узбережжі біля міста Геленджик, як журналісти зацікавились «духовним центром» Російської православної церкви неподалік. Насправді цим «центром» користується лише одна людина — патріарх Кирило, який відпочиває тут кілька разів на рік. Маєток побудовано у вигляді храму — над ним є церковний купол. Навколо обгороджено територію у 21 гектар із заповідним лісом та виноградниками. За підрахунками журналістів, «дача патріарха» коштує приблизно 300 мільйонів доларів (8 мільярдів у гривнях).

Місцеві кажуть, що найбільше незручностей мають безпосередньо у той час, коли приїздить очільник Російської православної церкви.

Місцеві кажуть, що найбільше незручностей мають безпосередньо у той час, коли приїздить очільник Російської православної церкви. Тоді із сусіднього санаторію «Голубая даль», де оздоровлюють дітей–інвалідів із ДЦП, звільняють усі номери, які виходять вікнами на резиденцію патріарха. Представники глави РПЦ також обходять всі кафе на набережній, щоб там вимикали музику.

Ну а вільно пройти узбережжям у цій частині простим смертним не можна у будь–який час.

Василина СМЕТАНА.

Читайте також: «Цивільна» дружина Тараса Козака купила квартиру в Москві за 13 мільйонів доларів​.

Telegram Channel