Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чому небезпечно спати на старих подушках?

Фото із сайту health.comments.ua.

Чому небезпечно спати на старих подушках?

Фахівці стверджують, що максимальний термін життя подушки залежить від матеріалу. З пір’я і пуху можуть служити пів року, максимум рік, а ось вироби із сучасних синтетичних матеріалів придатні близько 5 літ

Багато хто ігнорує такі поради, адже вважає, що наші предки спали на старих подушках десятиліттями. Однак нині змінилися тенденції, екологія та й реакція людського організму може бути зовсім інакшою, бо ж усі ми тепер значно більше сприйнятливі до різного роду алергенів і подразників.

Аби уникнути серйозних наслідків, пам’ятайте, що правильна подушка – запорука міцного і здорового сну, який впливає на самопочуття.

Аби уникнути серйозних наслідків, пам’ятайте, що правильна подушка – запорука міцного і здорового сну, який впливає на самопочуття. Але не варто вибирати підходящий варіант раз на все життя, щоб улюблена подушка не перетворилася на небезпечного ворога. На переконання алергологів, подушки – це джерело сильних алергенів. У них накопичуються побутовий пил і кліщі. Тільки уявіть, скільки цього непотребу збереться за десятиріччя!

Нерідко через старі подушки виникають проблеми зі здоров’ям. Люди, які нехтують їх зміною або чищенням, можуть страждати від хронічного нежитю, головного болю, кон’юнктивіту і навіть бронхіальної астми. Алергікам у такій ситуації слід бути особливо обережними. Нездужання спричиняють мікроскопічні комахи, для яких ваша подушка – затишний дім. Так, людей вони не кусають, але поїдають епітелій, крапельки поту і слини, які в цю подушку потрапляють. І хоч зараз є препарати, які допоможуть упоратися з подібними неприємностями, краще запобігти проблемі, аніж потім її розв’язувати.

До речі, фахівці зазначають, що матеріал також має величезне значення. Рекомендується надавати перевагу виробам, які без проблем переживуть не одне прання. Якщо ви хочете максимально убезпечити себе, обов’язково підтримуйте чистоту вашої подушки.

Реклама Google

Читайте також: В Україні діятимуть нові правила доставки пенсій.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel