Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Яку косметику для шкіри небезпечно поєднувати

Боротьба за красу також потребує зваженого підходу.

Фото із сайту weproject.media.

Яку косметику для шкіри небезпечно поєднувати

Прагнучи стати гарнішими, жінки нерідко намагаються нанести на шкіру «всього і побільше». При цьому мало хто звертає увагу на склад і поєднуваність інгредієнтів із різних баночок–скляночок

Існують косметичні засоби, при одночасному нанесенні яких їхня дія «анулюється», а в гіршому разі навіть викликає подразнення чи алергічну реакцію шкіри. «Не товаришують» між собою:

Антивікові й противугрові креми. Чимало з нас втирають їх у шкіру одночасно. Але так робити не можна. Адже вони самі по собі є дуже агресивними, а в поєднанні — вдвічі «злішими».

Реклама Google

Комбінація ретинолу і перекису бензоїлу може викликати запалення і подразнення.

Ретинол, який входить до складу більшості антивікових засобів, стимулює відновлення шкіри. А засоби для жирної, зокрема, борна або саліцилова кислота, яка є у їх складі, сушать її і навіть спричиняють лущення. Комбінація ретинолу і перекису бензоїлу може викликати запалення і подразнення.

Сонцезахисний крем та основа під макіяж. Змішувати зволожувальний крем або тональну основу із сонцезахисним засобом — ідея непогана, проте марна, бо ж розбавляється концентрація як першого, так і другого. Набагато ліпше вибрати крем або тональну основу, в складі якої вже є індекс SPF. Таким чином отримаєте як захист від сонця, так і очікуваний ефект від самого крему.

Читайте також: Як вхопити молодість за хвіст, не докладаючи зусиль

Олії з ефектом очищення шкіри та лікувальні сироватки. Різні види олії використовуються у виготовленні кремів. Зокрема, такі засоби чудово видаляють макіяж, бруд і жир, не висушуючи і не подразнюючи шкіру. Ось тільки їх застосування після інших косметичних засобів зменшує ефект раніше нанесених. Відбувається це тому, що олія залишає на шкірі захисний бар’єр — тонесеньку плівку. Якщо ви опісля наносите на шкіру косметичний засіб, який містить, наприклад, бета–глюкан, пептиди, вітаміни або інші активні речовини, то захисний бар’єр просто не дозволить їм проникнути у шкіру. То що ж робити? Можна нейтралізувати дію бар’єру за допомогою тоніка, який потрібно використовувати після молочка.

Telegram Channel