Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ходила 5 років на дзюдо: у Львові 11-річна дівчинка допомогла затримати злочинця

Спортивна секція допомогла дівчині зорієнтуватися в критичній ситуації.

Фото Pixabay.

Ходила 5 років на дзюдо: у Львові 11-річна дівчинка допомогла затримати злочинця

Він хотів вкрасти у неї телефон

Зловмисник підійшов до дитини ззаду, вирвав мобільний та штовхнув її на землю. Однак на те, що було далі, бандит точно не очікував — 11–річна Христина кинулась за ним. Бігла, аж поки не наштовхнулась на жінку і попросила в неї телефон. Передзвонила батькові, а той вже — у поліцію. Патрульні прибули швидко і за описом Христини затримали грабіжника.

Реклама Google

Діти, якщо тривалий час тренуються, зовсім інакше себе поводять у стресових ситуаціях.

Коли батьки Христини показали відео нападу на дівчинку, яке зафіксували камери спостереження, її тренеру із дзюдо, той сказав, що пишається ученицею. «Оскільки вона не відпускала, він мусив якось від неї відірватися, тому і кинув її. Гарно впала, виставила руку, замортизувалася», — прокоментував тренер Модест Гумецький. За його словами, систематичні тренування вчать тіло діяти автоматично. Саме тому, попри те, що нападник був досить кремезний, дівчинка не злякалася. «Діти, якщо тривалий час тренуються, зовсім інакше себе поводять у стресових ситуаціях», — наголосив Гумецький.

Нагадаємо, чоловік зґвалтував свою 12-річну доньку.

36–річний грабіжник раніше вже притягувався до відповідальності за крадіжку, але був засуджений умовно. Зараз за «грабіж, поєднаний із насильством», йому загрожує реальних 4—6 років в’язниці.

Співробітники ж львівської поліції запросили Христинку до себе, аби подякувати за сміливість, показали, як вони працюють, та вручили м’яку іграшку — ведмедика.

Василь КІТ.

Telegram Channel