Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Із квасолею постити легко!

Вона просто незамінна для нашого організму.

Фото із сайту youtube.com.

Із квасолею постити легко!

Попри те, що їжа — далеко не найголовніше у цей період, харчування все ж є невід’ємною складовою посту. Раціон має бути правильним і збалансованим. А квасоля, як відомо, — дуже корисний і поживний продукт, що посідає друге місце після м’яса за вмістом білка. Крім того, до її складу входять крохмаль, вуглеводи, каротин, амінокислоти, а також вітаміни А, Е, К, група В, РР, С. Тож вона просто незамінна для нашого організму

Лимонно-квасолевий пісний суп

Хочете чогось незвичного, з екзотичним смаком? Скуштуйте цієї першої страви!

Інгредієнти: 400 г квасолі, 3 цибулини, 2–3 морквини, 0,5 капустини, 5 стебел селери, 1 стебло цибулі–порею, пів лимона, 1 скл. олії, 3 гілочки м’яти, сіль та чорний мелений перець — до смаку, 2 л води.

Приготування. Квасолю перебрати, видалити зіпсовану, помити і залити водою на 6–8 годин. Потому ретельно промити її, залити свіжою водою і зварити майже до готовності, відцідити. Помити і почистити овочі. Цибулю дрібно порізати, селеру та моркву покраяти шматочками, прокип’ятити овочі 15–20 хвилин, додати нашатковану капусту, цибулю–порей і квасолю. Варити, періодично помішуючи, ще 5–7 хвилин, наприкінці вкинути м’яту, посолити, поперчити і влити олію. За бажання страву можна готувати без олії. Перед подачею окремо в кожну тарілку покласти тоненьку скибочку лимона.

Квасоля — дуже корисний і поживний продукт, що посідає друге місце після м’яса за вмістом білка.

Зрази квасолеві

Смачною ця страва може бути не лише з фаршу, а й із квасолі. Не вірите? Приготуйте — і ви зміните свою думку

Інгредієнти: 1 кг картоплі, 3–4 ст. л. борошна, олія для смаження, сіль; для начинки — 1 скл. вареної квасолі, 1 цибулина, 2 ст. л. олії, 2 зубочки часнику, сіль, перець чорний мелений; для заправки — 2 цибулини, 2 ст. л. зелені петрушки і кропу.

Приготування. Заздалегідь замочити і відварити квасолю. Цибулю порізати четвертькільцями й обсмажити на олії. Часник пропустити через прес або розтерти у ступці. Змішати смажену цибулю з квасолею, часником, сіллю і перцем, подрібнити все за допомогою блендера. Почистити і натерти картоплю на дрібній тертці, відкинути на друшляк, щоб стекла рідина, додати борошно й вимішати. Масу трохи присолити, але небагато, адже солі достатньо в начинці і заправці. Набирати рукою картопляне тісто, сплюснути в коржик, викласти столову ложку приготованого квасолевого паштету, скласти докупи краї палянички і надати цьому «пиріжкові» форми зразів. Обсмажити на пательні в розігрітій олії на помірному вогні до рум’яної скоринки з кожного боку. Вибрати на тарілку. Для заправки на олії обсмажити цибулю, порізану півкільцями. Посолити, поперчити і змішати з посіченою зеленню. Викласти заправку на зрази.

Читайте також: Які страви можна приготувати з горохом: смачні рецепти

Салат «Дієтичний»

Поєднання відвареної білої квасолі з овочами — це ситно, смачно і дуже вітамінно

Інгредієнти: 1 скл. білої квасолі, 1 варена морквина, 200 г броколі, 1 стебло цибулі–порею, 1 зубок часнику, 0,5 лимона, зелень (кріп, петрушка), 2 ст. л. оливкової олії, чорний мелений перець, цукор та сіль до смаку, 600 мл води.

Приготування. Квасолю замочити в холодній воді на 6–8 годин або на ніч, потому промити, перебрати, залити чистою водою і зварити, посоливши за 10 хвилин до готовності. Відцідити й охолодити. Відварену моркву остудити й порізати невеликими шматочками. Броколі розібрати на суцвіття і відварити у підсоленій воді 5 хвилин. Цибулю-порей покраяти тонкими кільцями. Часник пропустити через прес, зелень посікти. Для заправки змішати лимонний сік, оливкову олію, спеції, цукор і сіль. Зсипати всі інгредієнти в миску, полити салат заправкою, вимішати і поставити в холодильник на 20 хвилин, щоб настоявся.

Трюфелі з чорної квасолі

На перший погляд рецепт солодощів із квасолі може здатися дивним. Але, цілком імовірно, такі цукерки згодом стануть улюбленими

Інгредієнти: 1 скл. вареної чорної квасолі, 2 ст. л. кокосової олії, 3 ст. л. какао–порошку, 2–3 ст. л. кленового сиропу, 1 ч. л. чистого ванільного екстракту, 1 скл. крихти темного шоколаду, цукор за бажанням, щіпка морської солі.

Приготування. Варену квасолю, кокосову олію, какао–порошок, сіль, кленовий сироп і ваніль збити блендером до отримання густої гладкої маси, з якої легко формувати кульки, можна досолодити до смаку. Брати суміш чайною ложкою і ліпити кульки. Деко або піднос застелити пергаментом, викласти на нього кульки і помістити цукерки в холодильник на годину або в морозилку на 30 хвилин. Поки трюфелі охолоджуються, розтопити шоколад на паровій бані. У кожну кульку акуратно вставити зубочистку і вмочити в шоколадну помадку. Коли перший шар застигне, повторити процедуру ще раз. Зберігати трюфелі в холодильнику.

Telegram Channel