Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Залишите команду Порошенка — і питання кримських татар вирішуватимуть швидше»

Мустафа–ага відмовився від пропозиції Єрмака.

Фото із сайту atr.ua.

«Залишите команду Порошенка — і питання кримських татар вирішуватимуть швидше»

Таку умову поставив народному депутату від «Європейської Солідарності» Мустафі Джемілєву глава Офісу Президента Андрій Єрмак

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» написав журналіст, заступник генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдер Муждабаєв. «Гордість України — лідер кримського народу, легендарний борець за права людини в СРСР дисидент Мустафа Джемілєв — в ефірі телеканалу ATR розповів про те, що Андрій Єрмак поставив йому умову. Як тільки Мустафа–ага вийде з партії Порошенка — питання кримських татар почнуть вирішуватися швидше», — зазначив Муждабаєв.

«Це не тільки аморальна поведінка, а й діяльність в інтересах ворога на державній службі. Люди, здатні на таке, здатні на все, — написав Муждабаєв. — Киримли — не зрадник. Наш лідер — історична особистість, що пройшла не коридори Офісу очільника країни, а радянські табори. Ми — ВСІ — на принизливі угоди ні з окупантами, ні з колаборантами, ні з ким НІКОЛИ не йшли, не йдемо і не підемо. Радимо тим, хто намагається говорити з нами, як з «нижчими»: по собі про нас не судіть».

Реклама Google

Киримли — не зрадник. Наш лідер — історична особистість, що пройшла не коридори Офісу очільника країни, а радянські табори. Ми — ВСІ — на принизливі угоди ні з окупантами, ні з колаборантами, ні з ким НІКОЛИ не йшли, не йдемо і не підемо.

Муждабаєв також оприлюднив знімок Мустафи Джемілєва з таким коментарем до нього:

«На цьому моєму фото весни 2014 року — Мустафа–ага в номері готелю «Україна» в Москві через пів години після телефонної розмови з Путіним. У відповідь на питання: «Що я можу зробити для кримських татар?» — Джемілєв сказав російському фюреру: «Все, що ви можете для нас зробити, — прибрати з Криму ваші війська». А тут якийсь Єрмак із якимись своїми «умовами»…».

Нагадаємо, поліцію просять знайти негідників, які вчинили наругу над могилою українського Героя.

До речі

Під час нещодавнього візиту Володимира Зеленського в Туреччину у складі української делегації не було керівництва Меджлісу. За словами колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, «в першому варіанті програми візиту вони були, але їх викреслив Єрмак». «Єрмак продовжує російську політику в Україні, воюючи з кримськотатарським народом», — заявив політик.

Дарія КЛИЧ

Telegram Channel