Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Коронавірус після 40: чому жінкам треба бути насторожі

Чому в жінок зникають антитіла?

Фото ілюстративне.

Коронавірус після 40: чому жінкам треба бути насторожі

Відомо, що велика кількість людей переносить коронавірусну інфекцію безсимптомно. Водночас і у такому випадку в нас виробляються антитіла, що становлять основу імунітету. Як виявилося, їхній рівень залежить від статі

Вчені з Великої Британії провели обстеження групи осіб, які безсимптомно перехворіли на COVID-­19. Вони з’ясували, що у чоловіків, старших 40 років, кількість антитіл була втричі більшою, ніж у жінок.

Через три місяці науковці повторно протестували людей і виявили, що у 21,7% з них захисту більше немає. Однак найголовнішим відкриттям стало те, що у 80% випадків антитіла зникали у представниць прекрасної статі переважно середнього та старшого віку.

У 80% випадків антитіла зникали у представниць прекрасної статі переважно середнього та старшого віку.

Це може бути пов’язано зі зміненою імунною відповіддю у жінок, які наближаються до менопаузи або перебувають у постменопаузі, подібно до того, як це спостерігається під час грипу, вважають дослідники.

Вони припускають, що піддослідні могли заразитися коронавірусом близько шести місяців тому, що вказує на можливу середню тривалість існування антитіл в організмі — 3 місяці.

Читати також: Шансів не заразитись від хворого немає, – лікар про небезпеку нових штамів коронавірусу 

Telegram Channel