Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Європарламент радить економічно розчавити Росію

І Захід визнав, що Путін – #уйло!

Фото із сайту reuters.com.

Європарламент радить економічно розчавити Росію

Законодавчий орган Європейського Союзу прийняв резолюцію, де назвав конкретні дії, які мають бути втілені, якщо Кремль наважиться на відкрите військове вторгнення в Україну

Заходи рекомендують доволі жорсткі. Ось що, зокрема, радять європарламентарі:

= відключити Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT, щоб заблокувати фінансову галузь;

= негайно припинити купівлю російського газу та нафти;

= заморозити усі активи олігархів, близьких до російської влади, а також членів їхніх сімей, анулювати їм візи.

Дуже важливо, що, попри рекомендаційний характер документа, зроблено перший символічний офіційний крок до формування пакета «пекельних санкцій» Заходу 
проти російського агресора.

Хоч документ носить рекомендаційний характер, у Москві, за словами представниці МЗС РФ Марії Захарової, вже думають, як діяти, щоб «звести до мінімуму можливі ризики».

Коментарі

Дмитро КУЛЕБА, міністр закордонних справ України:

«Саме до цих сигналів закликала Україна, аби показати РФ можливу ціну за нову хвилю агресії: нафтове/газове ембарго, відключення від SWIFT, блокування рахунків російських олігархів. Україна також вітає заклик зупинити будівництво Північного потоку-2, проєкти Росатому в Європі».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності»:

«Дуже важливо, що, попри рекомендаційний характер документа, зроблено перший символічний офіційний крок до формування пакета «пекельних санкцій» Заходу проти російського агресора. Не покладаючи особливих сподівань на активність влади, наша політична сила — «Європейська Солідарність» — ініціативно долучалась до роботи над документом у рамках Європейської народної партії».

Леонід ОЛІЙНИК.

Telegram Channel