Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Легкості, свіжості і вітамінів!

Фото-із-сайту-greenmarket.com.ua

Легкості, свіжості і вітамінів!

Хіба ж не цього хочеться нам усім весняної пори після святкового застілля? А травень щедрий на всіляку зелень: схожа на конвалію черемша з м’яким часниковим ароматом, ніжне і хрустке листя салату, пряний гірчичний і злегка маслянистий смак руколи, широколиста кислувата зелень шпинату і виражена кислинка щавлю... А вже соковитої молоденької редиски, петрушки, по-весняному тендітних пір’їн цибулі та часнику – в кожному городі. Поєднуючи все це з іншими інгредієнтами, отримаємо смачні й корисні салатики, закуски, за якими так скучили упродовж довгої зими

«Весняночки»

 

Жовті зернятка кукурудзи справді виглядають веснянками на зеленому тлі салату

Інгредієнти: 1 головка молодої капусти, 2 огірки, по пучку зеленої цибулі та кропу,
5 ст. л. консервованої кукурудзи, 1 ст. л. насіння кунжуту (або соняшнику), 3 ст. л. олії, 1 ст. л. яблучного оцту, цукор та сіль – за смаком.

Приготування. Зелену цибулю дрібно посікти, додати оцет і цукор, перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб промаринувалася. Капусту тонко нашаткувати, посолити і злегка прим’яти, аби пустила сік, потому злити рідину. Огірки покраяти соломкою. Дрібно нарізати кріп. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, можна додати цукор за смаком, заправити олією і добре вимішати. Викласти у салатник і притрусити кунжутом, насінням соняшнику чи подрібненими волоськими горіхами.

Реклама Google

«Ситна вечеря»

 

Відмінно збалансовані смак і користь!

Інгредієнти: 50 г салатного листя, 8–10 редисок, 1 копчене або смажене куряче філе, 4 яйця, 2–3 ст. л. майонезу, жменя листя базиліку.

Приготування. Цю страву зазвичай подають порційно. Листя салату помити, обсушити паперовим рушником і встелити ним дно кожної тарілки. Далі викласти редиску, порізану кружальцями, посипати знову листям салату. У невеликій мисці змішати дрібно покраяну курятину з майонезом, розподілити в салатники поверх редиски, посипати нарізаним базиліком і поперчити. Яйця зварити круто, остудити, почистити і порозрізати четвертинками й акуратно викласти навколо курятини.

Куряче філе із зеленим маслом

 

На гарнір добре подати рис та овочі

Інгредієнти: 1 пучок черемші, 1 червона цибулина, 4 ст. л. січеної петрушки, 200 г м’якого вершкового масла, 1 ст. л. лимонного соку, сіль, мелений чорний перець, 4 курячі грудки, 4 ст. л. олії.

Приготування. Черемшу сполоснути, обсушити рушником і посікти. Цибулину почистити і дрібно нарізати. Змішати з посіченою петрушкою і вершковим маслом. Приправити соком лимона, посолити й поперчити. Викласти масу на харчову плівку і сформувати ковбаску діаметром 3 см. Покласти в морозильну камеру на 1 годину. Філе вимити, обсушити, натерти сіллю й перцем. Смажити на олії близько 7 хвилин. Охолоджене зелене масло нарізати кружальцями і подати з обсмаженим філе.

Салат зі шпинатом

 

До цього салату досить запекти індичку або курочку – і смачний обід готовий!

Інгредієнти: 150 г капусти, 50 г молодого шпинату, 1 огірок, 100 мл грецького нежирного йогурту, сіль за смаком.

Приготування. Молоду капусту нашаткувати, посолити і розім’яти руками. Додати дрібно нарізаний шпинат, покраяний соломкою огірок і заправити йогуртом.

Салат із редиски і руколи

 

Неймовірне поєднання і смаків, і кольорів

Інгредієнти: 1 пучок руколи, 6–8 редисок, 150 г фети, 2–3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, сіль та перець – до смаку.

Приготування. Редиску наріжте великими шматочками, фету – кубиками. Змішайте редиску, фету і руколу, посоліть і поперчіть за смаком, приправте лимонним соком і оливковою олією.

Салат зі щавлем

 

Перед подачею на стіл готовому салату треба трохи настоятися

Інгредієнти: 2–3 варені картоплини, пучок зеленої цибулі, жменя щавлю, 3 яйця, 2 свіжі огірки, зелень, 2 ч. л. гірчиці, 2 ст. л. олії, перець, сіль.

Приготування. Щавель, цибулю та зелень ретельно перебрати, помити і дрібно посікти, додати нарізані кубиками варені картоплю і яйця. Огірки покраяти напівкружальцями і також всипати до решти інгредієнтів. Для заправки змішати олію, гірчицю (кількість її можна регулювати на власний смак), сіль і перець.

Часниково-кропове масло

 

Цю смачну намазку можна додавати до картоплі, каш, макаронів, запіканок, соусів. Часниково-кропове масло стане вам у пригоді, щоб надати родзинки м’ясному чи рибному стейку, заправити пельмені, збагатити ароматами суп, швидко приготувати незвичні бутерброди

Інгредієнти: 100 г вершкового масла, 1 пучок кропу, 1–2 зубчики часнику, 6 крапель лимонного соку, сіль за смаком.

Приготування. Зелень миємо, обсушуємо, зрізаємо і викидаємо стебла, залишаючи тільки ніжні гілочки. Масло розм’якшуємо за кімнатної температури. Дрібно нарізаємо кріп, пропускаємо через прес часник. Змішуємо все, додаючи сіль та кілька крапель лимонного соку. Формуємо із суміші ковбаску, загортаємо її харчовою плівкою та кладемо в холодильник.

Салат з лободою

 

Один із найпоширеніших бур’янів у наших краях, виявляється, дуже корисно додавати до супів і закусок: у ньому багато каротину, вітаміну С, органічних кислот, мікроелементів. Нейтральний свіжий смак лободи не зіпсує жодної страви!

Інгредієнти: 50 г лободи, 4 картоплини, 2 яйця, 6–8 редисок, 1 огірок, 15 г зеленої цибулі, 15 г зелені кропу, майонез для заправки, сіль за смаком.

Приготування. Лободу ошпарити і нарізати. Картоплю зварити в мундирі, очистити, нарізати шматочками. Огірки й редиску нарізати часточками, всю зелень подрібнити, яйця зварити круто і порубати, все посолити, перемішати, заправити майонезом.

Telegram Channel