Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чортам на заздрість:  13-го числа «Динамо» може  13-й раз вибороти Кубок України

Найкращий бомбардир нинішньої першості Владислав Кулач змінить зелену футболку ворсклян на біло–блакитну з буквою «Д»?

Фото із сайту dynamo.kiev.ua.

Чортам на заздрість: 13-го числа «Динамо» може 13-й раз вибороти Кубок України

Або ж «Зоря» вперше виграє престижний трофей

Сьогодні, 13 травня, «Динамо» та «Зоря» визначать цьогорічного володаря Кубка України. У випадку тріумфу луганчан вони вперше здобудуть цей трофей. Якщо ж переможуть кияни — для них це буде вже втринадцяте, і вони наздоженуть «Шахтар», який є 13–разовим переможцем турніру. Підопічні Мірчі Луческу та Віктора Скрипника зійдуться у фінальному поєдинку на полі міського стадіону імені Романа Шухевича у Тернополі. Початок зустрічі о 19.00.

«Біло–сині» вийдуть на матч уже в ранзі повноправного 16–разового чемпіона України. Динамівці відразу на 11 пунктів випередили «Шахтар» у підсумковій турнірній таблиці УПЛ (у «гірників» тепер по 13 комплектів «срібла» та «золота» — і жодної «бронзи»!). Натомість «Зоря» цьогоріч «забронзовіла» втретє у своїй історії.

 Пряма трансляція фінального поєдинку Кубка України-2021 «Динамо» — «Зоря» о 19:00 на телеканалах «UA: Перший» і «Футбол 1».

Гонку бомбардирів доволі несподівано виграв 28–річний нападник «Ворскли» Владислав Кулач (на фото). Зауважимо, що уродженець Донецька Кулач протягом 2010–2020 років формально вважався гравцем «Шахтаря», проте не провів за першу команду цього клубу жодного матчу, а згодом взагалі постійно перебував в оренді — переважно в далеко не провідних місцях футбольного світу. Проте нинішній над’яскравий сезон у Полтаві може відкрити перед футболістом справді крутезні можливості. Подейкують, що влітку Кулач на правах вільного агента (півторарічна угода з «Ворсклою» якраз добігає кінця) укладе контракт із «Динамо». Можливість зіграти з киянами в Лізі чемпіонів для футболіста, якого свого часу в «поведеному» на бразильцях Донецьку не пустили далі «Шахтаря-3», — чим не красива футбольна казка?!

Результати 25–го туру в УПЛ: «Динамо» — ФК «Маріуполь» — 0:0; СК «Дніпро-1» — «Зоря» — 0:1; «Ворскла» — «Десна» — 1:1; ФК «Олександрія» — «Колос» — 0:2; «Рух» — «Олімпік» — 3:0; «Інгулець» — ПФК «Львів» — 1:0; «Минай» — «Шахтар» — 0:4.

Результати 26–го туру в УПЛ: «Колос» — «Динамо» — 0:3; «Зоря» — ФК «Олександрія» — 2:1; ФК «Маріуполь» — «Десна» — 4:1; «Минай» — «Ворскла» — 1:2; «Шахтар» — «Інгулець» — 1:0; СК «Дніпро-1» — «Рух» — 1:1; ПФК «Львів» — «Олімпік» — 1:1.

Читайте також: Динамо? Я сам був у шоці: Владислав Кулач – про 15 голів, конкуренцію з Циганковим, чутки і невиклик на Євро-2020.

chetver.indd

 Гонку бомбардирів виграв Владислав Кулач («Ворскла») — 15 голів (5 – із пенальті), який відразу на три влучних постріли випередив Віктора Циганкова («Динамо») — 12 (4).

Telegram Channel