Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Поменше б такого «Великого будівництва»

Волинь-нова

Поменше б такого «Великого будівництва»

Ну що ж – між Луцьком і Львовом бабахнув міст через Західний Буг. Новина миттю розлетілася інтернетом. Ще б пак, не щодня завалюється міст на дорозі між двома обласними центрами. Усі з полегшенням зітхнули, бо ніхто не постраждав. А далі почалося

Того ж дня Укравтодор поінформував, що мосту вже 60 літ і за цей час його жодного разу капітально не ремонтували. Уже п’ять років він у передаварійному стані. І подібних споруд в Україні – греблю гати. Чи моста мости. Одним словом, багато.

Виявляється, минулоріч міст через Західний Буг включили у Національну програму відновлення мостів. Уже й тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації провели. Мовляв, от-от і все почнеться. «Проєкт реконструкції найближчим часом буде представлено техраді Укравтодору та секції 5 ДерждорНДІ. Після цього буде оперативно визначено підрядника й у максимально короткі терміни розпочнуться будівельні роботи», – йшлося у повідомленні Укравтодору.

І справді, 30 квітня підрядник мав надати Службі автомобільних доріг у Львівській області готову документацію на реконструкцію споруди, але днем раніше термін дії договору продовжили до 31 липня. А вже 3 травня завалився міст. Треба ж яка точність!

І справді, 30 квітня підрядник мав надати Службі автомобільних доріг у Львівській області готову документацію на реконструкцію споруди, але днем раніше термін дії договору продовжили до 31 липня. А вже 3 травня завалився міст. Треба ж яка точність!

От і думай після цього, що значить «вже найближчим часом»: чи то документація буде готова у серпні, чи то викинуть гроші на інший договір. А може, підрядника підженуть? Але як, якщо ще в червні заплановано «збір вихідних даних, технічних умов, погодження тощо»? А ще ж проєктування, проведення експертизи проєктно-кошторисної документації спеціалізованою організацією.

Потім дорожники пішли ще далі. З’ясувалося, ще минулого року міст включений у ще одну президентську програму – «Велике будівництво». Треба ж таке: щойно міст завалився, а він уже в програмі. Аякже, все передбачено. Це, знаєте, добра програма: тут щось будують, там ремонтують. То чого б туди не впхнути ще й спорудження мостового переходу через Західний Буг? Все одно ж тре’ відновлювати, а заодно можна в програму вписати ще один об’єкт. То чом би й ні?

Не біда, що на карті об’єктів на сайті «Великого будівництва» того моста не позначено. От дорога з Великих Мостів до Жовкви є, 4,8 кілометра зі Стоянова у напрямку на Сокаль є. А моста катма. Але «Велике будівництво» все виправдовує. Можна і заднім числом щось вписати.

Та хай там вже. Аби будували. От тільки як подумаю про міст, то тільки б уже поменше було такого «великого будівництва».

Читайте також: «Право на право»


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel