Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Батьки і вчителі виступають проти ліквідації шкіл

Отакої!

Фото 5 канал.

Батьки і вчителі виступають проти ліквідації шкіл

Мешканці Корця Рівненської області пікетували міську раду через оптимізацію освітніх закладів, яких у громаді є шість. Деякі переповнені, інші навпаки. Їх і хочуть реорганізувати

Однією з перших у цьому списку є загальноосвітній заклад №1. В планах він має стати гімназією, до якої приєднають початкову школу, що знаходиться за 3 кілометри, та дитячий садок. Таке рішення викликало невдоволення батьків. Зокрема тим, що їх просто поставили перед фактом: не було жодних обговорень чи пояснень від місцевої влади, чимало з батьків та педагогів дізналися про оптимізацію із соцмереж.

Батьки, вчителі та місцеві жителі прийшли під стіни міської ради, аби особисто почути відповідь на їхні запитання.

Читайте також: У селі на Горохівщині закривають школу (Фото).

Батьки, вчителі та місцеві жителі прийшли під стіни міської ради, аби особисто почути відповідь на їхні запитання. Голова Корецької міськради Людмила Дмитрук переконує, що місто не може наразі обслуговувати аж 6 навчальних закладів. Деякі з них практично переповнені, інші майже недоукомплектовані. Тому їх простіше реорганізувати, а учнів доставляти шкільним автобусом. Чиновниця додає, що старшокласники довчаться у рідних школах, адже ще буде тривати перехідний період. Усіх педагогів обіцяють працевлаштувати.

Ілля ТОМАШЕВСЬКИЙ.

Telegram Channel