Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Рибалка здав браконьєра з півкілометровою сіткою

Заборонене знаряддя лову вилучили.

Фото з фейсбук-сторінки Волинський Рибоохоронний Патруль.

Рибалка здав браконьєра з півкілометровою сіткою

Днями на «гарячу лінію» Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужого рибалки про порушення Правил рибальства на оз. Синове, поблизу с. Синове Сереховичівської ТГ Ковельського району

Державні інспектори рибоохорони прибули на вказане місце події. Під час обстеження водного об’єкту виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 од. сітних знарядь лову, загальною довжиною 500 метрів. сітках знаходилася риба: 10 екз. плітки, 10 екз. щуки та 10 екз. карася сріблястого, яких у живому стані повернено у водойму. Попереджено шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 4 420 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна. Про це інформує Волинський Рибоохоронний Патруль.

«Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40»,- повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Ми вдячні кожному небайдужому рибалці за активну позицію у сфері збереження рибних запасів.

Одночасно нагадуємо, що реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов΄язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, тощо.

Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення. Крім того, надання завідомо неправдивої інформації посадовим особам органу рибоохорони карається законом згідно ст. 188-5 КУпАП.

Довідкова інформація

Нагадуємо, з першого квітня розпочалася нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. З інтерактивною картою основних нерестовищ водних біоресурсів на водоймах Волині можна ознайомитися за посиланням.

Читайте такожЛуцька влада пояснила водіям, як їздити містом у зв’язку з ремонтом центральної дороги

Реклама Google

 
Telegram Channel