Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Молода капусточка так і проситься в салат! Рецепти від «Газети Волинь».

sobaka.ru

Молода капусточка так і проситься в салат! Рецепти від «Газети Волинь».

Звісно, ця пані в незліченних хусточках згодиться і на шніцелі, й на конвертики з листкового тіста в якості начинки, й на оладки та пиріжки… Та все ж чи не найпопулярнішими наїдками з молодої капусти таки залишаються свіжі вітамінні салати, різноманіття яких просто дивує. Пропонуємо і вам рецепти, що виручать у будь–якій ситуації: на обід або вечерю, для рідних чи гостей, у будень і на свято можна приготувати прості, але апетитні закуски

«Хрумкий»

Інгредієнти: невелика головка молодої капусти, 1 болгарський перець, 200 г помідорів чері, 50 г кедрових (або інших) горішків, пів лимона, 1 ч. ложка гірчиці, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль та чорний мелений перець за смаком, 1 ст. ложка води.

Приготування. У міру гостренька закуска із незвичайним поєднанням смаків молодих овочів і кедрових горішків смакуватиме із будь–якими м’ясними стравами та гарнірами. Капусту нашаткувати. Болгарський перець очистити від насіння і покраяти тонкими півкільцями. Помідори порозрізати на половинки. Для заправки змішати оливкову олію, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік, воду і ретельно перемішати. Зсипати у салатницю всі інгредієнти, заправити салат, перемішати і притрусити кедровими горішками.

«Свіжість»

Інгредієнти: 1/2 середньої капустини, 1 огірок, 200 г консервованої кукурудзи, пучок кропу, 1,5 ст. л. оцту, 3 ст. л. оливкової олії, зелена цибуля, сіль та перець до смаку.

Приготування. Цей салат має фантастичний смак завдяки поєднанню соковитої капусти, хрустких огірків і солодкої кукурудзи. Він дуже простий у приготуванні, ароматний і багатий вітамінами. Капусту нашаткуйте дуже тонко, зсипте в миску, додайте сіль та перець і перемніть руками. Огірок покрайте півскибочками, кріп та цибулю дрібно посічіть. Додайте всі інгредієнти до капусти, влийте оцет, посмачіть олією і добре перемішайте.

«Лада»

Інгредієнти: 1 невелика капустина, 3 гілочки селери, 2 кисло–солодкі яблука, пів лимона, пучок кропу, 2 ст. л. олії, 0,5 ч. л. цукру, сіль за смаком, насіння кунжуту за бажанням.

Приготування. Капусту тонко нашаткувати. Селеру дрібно нарізати. Посікти кріп. Яблука очисти від шкірки й насіння, нарізати соломкою і зразу ж полити лимонним соком, щоб не потемніли. Капусту викласти в салатник, посолити, додати цукор, перемішати, трохи прим’яти руками, сік злити. Додати до капусти селеру, яблука та кріп, заправити олією і перемішати.

Чи не найпопулярнішими наїдками з молодої капусти таки залишаються свіжі вітамінні салати

«Ситний»

Інгредієнти: пів головки молодої капусти, 1 куряче філе, 120 г сиру чечель, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку.

Приготування. Капусту дрібно нашаткувати, трошки присолити і прим’яти. М’ясо зварити (присоливши і додавши улюблених приправ), охолодити, покраяти кубиками. Сир–косичку розібрати на волокна й порізати соломкою. Змішати інгредієнти, заправити салат оливковою олією та соком лимона. Досолювати не потрібно, адже сир доволі солоний.

«Зелений»

Інгредієнти: 150 г капусти, 50 г молодого шпинату, 1 огірок, 100 мл грецького йогурту, сіль за смаком.

Приготування. Молоду капусту нашаткувати, посолити і розім’яти руками. Додати дрібно нарізаний шпинат, покраяний соломкою огірок і заправити йогуртом. До цього салату досить запекти індичку або курочку — і смачний обід готовий!

Читайте також у нас: Тимчасовий міст на трасі «Львів-Луцьк» обіцяють спорудити вже до кінця червня​.

З ананасом

Інгредієнти: 400 г капусти, 1 перець чилі, 300 г консервованих ананасів, 1 лайм, 1 червона цибулина, петрушка, сіль до смаку, 200 мл густого грецького йогурту.

Приготування. Капусту дрібно нашаткувати, петрушку посікти, цибулю і перець нарізати маленькими шматочками, ананаси покраяти кубиками. З лайма зняти цедру (додати в салат), витиснути сік, змішати його із сіллю та йогуртом і заправити салат.

Telegram Channel