Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Камінькаширці вибороли гран-прі у пісенному Всеукраїнському змаганні

Із щедрим ужинком високих нагород зустріне «Родовід» своє 35-річчя, яке відзначатиме нинішньої осені.

Фото Андрія Літвінчука.

Камінькаширці вибороли гран-прі у пісенному Всеукраїнському змаганні

Минулої суботи у Житомирі в державному університеті імені Івана Франка проходив III Всеукраїнський фестиваль-конкурс народного хорового мистецтва імені Івана Сльоти «А льон цвіте». У ньому брали участь понад тридцять колективів із різних регіонів України. Найвища нагорода дісталася аматорському ансамблю народної пісні «Родовід» центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради

Нагадаємо, що на рахунку цього колективу, який 23 роки очолює заслужений працівник культури України Людмила Довгун, уже не одна висока відзнака. У листопаді 2019–го, зокрема, він здобув перемогу на IX Всеукраїнському фестивалі–конкурсі колективів народного хорового співу імені Порфирія Демуцького. І ось знову такий успіх!

 

 Хоч суперники були сильні, камінькаширці (до речі, лише вони представляли на творчому змаганні Волинь) підкорили журі своєю майстерністю. У їхньому виконанні прозвучали пісні «Рідний край», «Ой хотіла мене мати», «Стежка до воріт», музику до яких написав композитор Іван Сльота — автор знаменитого твору «А льон цвіте», який і дав назву фестивалю–конкурсу. Нагороду переможцям вручали голова журі Петро Андрійчук — професор Київського національного університету культури та мистецтв, заслужений працівник культури України та Людмила Обух — кандидат мистецтвознавства, доцент Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Крім Гран–прі, ще був грошовий подарунок — 3000 гривень.

Директор центру культури та дозвілля Камінь–Каширської міської ради Алла Глущук у телефонній розмові розповіла:

— Крім Гран–прі, ще був грошовий подарунок — 3000 гривень. А також книги та ноти з творами Івана Сльоти. І ще (і це найголовніше) на адресу колективу, його керівника Людмили Довгун прозвучало дуже багато теплих слів захоплення, які розчулюють, додають натхнення для подальшої творчості.

«Родовід» пройшов довгий і гарний шлях до визнання. Аматори сцени уже стали ріднею й не уявляють свого життя без пісні. Вони можуть похвалитися і репертуаром, в якому є пісня «Ой як була я да у матінки свеї», що зачаровувала й столичну публіку, і тим, що «Многії літа» у їх виконанні звучало двом експрезидентам України — Віктору Ющенку й Леоніду Кучмі…

Директор центру культури та дозвілля Алла Глущук, до речі, у номінації «Художнє слово» (22 учасники читали на фестивалі–конкурсі в Житомирі поезію Івана Сльоти) отримала диплом.

Читайте також: Волинські «Оскари» отримали редакторка зі Львова і Матір Тереза з Луцька (Відео)

Telegram Channel