Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Письменниця з Рівного вирушила пішки до Одеси

Для Ксенії та Наталі ця подорож – шлях до пізнання себе.

Фото з фейсбук-сторінки Ксенії ЦИГАНЧУК.

Письменниця з Рівного вирушила пішки до Одеси

Авторка детективів, лауреатка міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2016» та спеціальної премії від Андрія Кокотюхи «Золотий пістоль» Ксенія Циганчук разом із подругою, дизайнеркою з Київщини Наталією Шнурик, планують подолати за три тижні близько 650 кілометрів

Ідея подорожі з’явилася у серпні минулого року. Спочатку Ксенія хотіла йти сама, але потім вирішила, що це досить небезпечно і почала шукати компаньйона в соцмережах. Наталя Шнурик відгукнулася майже відразу, тільки через певні обставини піти у похід все ж не змогла. Минув майже рік і в травні у дівчини, за її ж словами, все склалося так, аби мандрівка здійснилася.

— Домовилися зі своїм бойфрендом поїхати в Єгипет. Обговорили час, пишу я своєму агенту, обираю готель, і тут мій сердешний друг каже, що не може їхати! Серед приятелів не знайшлося охочих відпочити на Червоному морі, в усіх були якісь плани, справи і купа невідомих обставин! Тут я згадую про пішу мандрівку і пишу Ксенії. Подруга відразу відповіла, що так і не знайшла попутника. «Я піду з тобою! Коли вирушаємо?» — розповіла Наталя.

Усе вирішилося буквально за кілька годин, і дівчата вирішили стартувати 6 червня. Декілька днів вели підготовку, замовили футболки і рюкзаки з логотипом #УкраїноюПішки. А познайомилися «вживу» вже за день до старту. Наташа для цього приїхала із Вишгорода до Рівного.

— Це крутий експеримент, який ми зможемо провести. 24/7 разом цілий місяць! Ніби космонавти. У важких побутових умовах та на межі фізичних сил. Ми будемо досліджувати не тільки Україну, ми будемо пізнавати себе! Я впевнена, що через місяць ми станемо вже іншими… — зізнається Наталя Шнурик.

Жінки щодня планують долати близько 40 кілометрів. 

І ось коли зібрали у рюкзаки найнеобхідніше, з’ясувалося, що ноша надто важка. Тож, добряче подумавши вирішили залишити у Рівному палатку, каремат, спальник, змінний одяг і навіть взуття. Ще деякі речі надіслали поштою до одного з місць призначення — Старокостянтинова.

У перший день подорожі дівчата відчули всі примхи погоди: «Спочатку була спека (ми навіть трішки засмагли), злива, знову спека, нова злива і далі спека, — розповіла Ксенія Циганчук. — Діти міста, ми витріщаємося на коней, корів та кіз. В Острозі нас зустріли дуже тепло. Ми погуляли старовинними вуличками (якраз тут відзначали День міста), купили їжі у дорогу. А, і ще! У мене страшенно ниють ступні і, здається, починають боліти плечі. Наталі теж докучають проблеми з ногами, а ще вона їх натерла», — написала рівненська письменниця у фейсбуці.

Загалом мандрівниці планують пройти багато сіл та населених пунктів і побачити багато цікавого, поспілкуватися з різними людьми, вивчити незвідану Україну. Визначили перші 10 місць на маршруті: Острог, Ізяслав, Пеньки, Старокостянтинів, Бабине, Новокостянтинів, Літин, Вінниця, Тиврів, Даньківка, а ночуватимуть у придорожніх готелях чи місцевих жителів. Щодня планують долати близько 40 кілометрів. Опісля Ксенія Циганчук хоче написати книгу про досвід пішої подорожі.

— Зараз я пишу лише детективи. Це буде перша моя нехудожня книга про Україну, про те, що ми побачимо, про людей, як вони сприймають світ, їхній побут та життя, — зізнається Ксенія Циганчук.

Читати також: Харків’янин за 280 днів об’їхав навколо світу, щоб… вивчити українську мову!

А наразі ми бажаємо Ксенії та Наталі щасливої дороги, добрих людей і якнайбільше яскравих емоцій.

Telegram Channel